Senioren hero image

Seniorenvoetbal

Prestatieteams, vriendenteams, 7x7, trainingsgroepen: voor volwassenen zijn ook legio mogelijkheden om te voetballen bij een gezellige club.

De jeugdafdeling van Drachtster Boys is de grootste afdeling van de club. Logisch, want we zijn een brede club voor álle leeftijden, en veel voetballers beginnen vanaf hun jeugd met voetballen. Maar wat nou als je de 19 bent gepasseerd? Ook dan zijn er genoeg mogelijkheden om een gezonde leefstijl en gezelligheid te combineren: kortom, voetballen in een van de seniorenteams van vv Drachtster Boys.

Senioren mannen

1102 DB Winsum 02

De A-selectie

De A-selectie, het eerste, is van oudsher het vlaggenschip van de vereniging. In seizoen 2019-2020 speelt het eerste al jaren in de eerste klasse E, waar het meerdere keren kampioen is geworden en dus ook gepromoveerd naar de de hoofdklasse. Langetermijndoelstelling van het eerste komt al jaren kort gezegd neer op: zo hoog mogelijk spelen met zoveel mogelijk spelers uit de eigen opleiding.

1920 sen 1

Andere selecties: B- en C-selectie

Drachtster Boys heeft ook een B-selectie: het tweede seniorenteam. Drachtster Boys 2 moet gezien worden als het einde van de jeugdopleiding. Getalenteerde jeugdspelers kunnen vanuit het tweede mogelijk de overstap maken naar het eerste. Het tweede speelt al jaren in de reservehoofdklasse, het hoogste niveau.

Senioren het tweede

Andere seniorenteams

Drachtster Boys heeft daarnaast nog meerdere seniorenteams, zowel bij de vrouwen als de mannen. Voor iedereen zijn er mogelijkheden. Meer weten? Mail bovenbouw@drachtsterboys.nl voor meer informatie.

Senioren hero image

Vrouwen 30+

Het is al jaren een gewoonte, dat de vrijdagavond gebruikt wordt door Drachtster Boys, om 30+ leden te laten trainen. Deze 30+ categorie benut de vrijdagavond om een balletje te trappen. Zo is er ook de groep Vrouwen 30+. Iedere vrijdagavond om 19.30 uur zoeken ze het veld weer op om op een ontspannen manier lekker in beweging te zijn. Plezier staat voorop en iedereen presteert naar eigen kunnen. Met een speciaal trainingsprogramma wordt gewerkt aan techniek, inzicht, fitheid en vooral plezier in het voetballen.

De huidige groep bestaat uit vrouwen met een lange voetbalgeschiedenis en vrouwen die nog maar pas begonnen zijn. Tot de zomer van 2015 werd er alleen getraind op de vrijdagavond. Tijdens de afsluiting van het seizoen 2015 werd er voorgesteld om het eens te gaan proberen in de “vrijdag 7x7 Vrouwen 35+ competitie”. Er bleek voldoende belangstelling te zijn om aan een avontuur te beginnen. Snel werden shirts geregeld bij de club en in september 2015 was de deelname aan de competitie een feit. In een competitie met 3 andere teams werd in 4 speelronden de competitie gespeeld. Elke speelronde werd gespeeld bij een van de deelnemende clubs met 3 wedstrijden van 20 minuten op een avond.

Inmiddels is de Vrouwen 30+-groep niet meer weg te denken bij onze club. De vrouwen zijn zelfs een paar kampioenschappen verder.

1920 30

Trainingsgroep

Vind je het leuk door de week een potje te voetballen, maar heb je geen zin in allerlei andere verplichtingen? Kom dan voetballen bij onze trainingsgroep. Hier vind je een groep enthousiaste voetballiefhebbers (vanaf ongeveer 35+) die plezier beleven aan een sportief potje voetbal.

Wekelijkse deelname wordt op prijs gesteld, maar wij begrijpen ook dat er soms redenen zijn waarom je niet kunt komen voetballen. Daar doen wij niet moeilijk over. In de groepsapp kun je je eventueel afmelden voor aanvang van de training. Je mist dan wel het lekkere biertje na afloop.

Een tot twee keer per jaar hebben wij een teamuitje (meestal eten en ergens een biertje drinken) en af en toe spelen we een toernooi (zo doen we onder andere mee aan de jaarlijkse Familiedag van Drachtster Boys. Ook hier is deelname niet verplicht).

Kortom, wil je lekker ontspannen voetballen? Kom eens kijken of doe eens vrijblijvend met ons mee op de woensdagavond. Wij starten om 20:30 uur op het kunstgrasveld A (achterste helft).

Trainingsgroep