Juniorenvoetbal 03

Juniorenvoetbal (13-19 jaar)

Van 13-19 jaar ga je naar het 'grote' veld: 11 tegen 11, grensrechters en buitenspel. Ook hier heb je te maken met verschillende leeftijdscategorieën.

Wanneer kinderen 13 of 14 zijn, zijn ze niet langer pupillen, maar worden ze junioren. De overgang naar de junioren gebeurt op een cruciale leeftijd. Kinderen gaan naar de middelbare school, maken nieuwe vrienden, gaan nieuwe interesses ontwikkelen en moeten belangrijke keuzes voor hun toekomst maken. De voetbalclub is daarbij een belangrijke plek om je te ontwikkelen: je onderhoudt er je vriendschappen, leert samenwerken, en soms wordt prestatie belangrijk. Wat je ook zoekt in een voetbalclub: dat vind je bij Drachtster Boys.

Veel van de teksten hieronder komen van de website van de KNVB .

Jeugd onder 13

Als je vanaf de jongste jeugd hebt gevoetbald, ga je nu over van het pupillenveld naar het grote voetbalveld. Dat is even wennen, maar de ervaring leert -letterlijk- dat spelers al snel gewend zijn. Ook hier geldt: spelers zijn ingedeeld op geboortejaar, waarbij JO13-1 van oudsher een prestatie-elftal is: de afgelopen jaren speelde dit team in de tweede en derde divisie.

Juniorenvoetbal 02

Jeugd onder 14 en 15

O14/O15-spelers zetten hun eerste stap naar de volwassenheid. Als het gaat om voetbal, doen ze dat met overgave. Ze storten zich op hun posities en taken in het veld, staan open voor samenwerking en worden fysiek sterker. Ze beginnen het veeleisende 11 tegen 11-spel beter te beheersen.

Juniorenvoetbal 05

Onder 16 en onder 17

O16/O17-spelers rijpen stormachtig, fysiek en geestelijk. Met de juiste begeleiding zijn deze 'ongeleide projectielen' in staat om gezamenlijk een resultaat neer te zetten.

Juniorenvoetbal 01

Onder 18 en onder 19

O18/O19-spelers zijn fysiek en geestelijk rijp om hun aangeboren talenten, de voetbalvaardigheden die ze zich hebben eigengemaakt én alle lessen die hen tot nu toe zijn aangedragen te munten en in dienst te stellen van het teamresultaat. Ze spelen als team – om te winnen.

Juniorenvoetbal 04

Meidenvoetbal

Bij de pupillen voetballen de meiden samen met de jongens. Dat levert niet zoveel praktische bezwaren op en is goed voor iedereen.

Vanaf een jaar of dertien komen over het algemeen de eerste meidenteams in zicht. Dat geldt niet voor meiden die graag prestatief willen voetballen: voor hen is het meestal beter om, in het kader van hun ontwikkeling, bij de jongens te blijven voetballen.

Voor de meiden die met elkaar willen voetballen, streeft Drachtster Boys ernaar om MO13-, MO15-, en MO17- en MO19-teams op de been te been te brengen. Sinds 2019 zoekt de club daarvoor de samenwerking met 'de buren' van Voetbalvereniging Boornbergum.

Meidenvoetbal