Zaalvrouwen in eerste eredivisieduel naar winst

SITTARD - Vrijdagavond 14 september stond de eerste competitiewedstrijd in de KNVB Eredivisie zaal vrouwen op het programma. Ondanks een busreis van drie uur naar Sittard waren de vrouwen uit Drachten uitgerust en gefocust.

2013 Zaalvrouwen

Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd. Er werd fysiek sterk gevoetbald met regelmatig een schouderduw of sliding. Pas na vijftien minuten viel het eerste doelpunt. Het was de debuterende Esther van Toledo, die een prachtig schot bijna vanaf de achterlijn achter de keepster wist te schieten. Direct daarna scoorde Jessie Prijs uit een 1:2 met Vera Veelers de 0-2.

De tweede helft begon FSG fullpress te voetballen en het tempo werd opgevoerd. De Drachtster vrouwen stonden goed te verdedigen en werkten hard voor elkaar. Kansen van Shannon Viet en Esther van Toledo werden goed verwerkt door FSG. In de zevende minuut kreeg FSG een vrije trap wegens het te lang vasthouden van de bal door keepster Teuny Bosma. Deze vrije trap verdween via een speelster in de muur in het doel; 1-2. Na een time-out van Drachtster Boys volgde een vrije trap vanaf zo’n 14 meter na de zoveelste overtreding op Jessie Prijs. Deze vrije trap schoot Vera Veelers vol in de kruising;1-3. Met nog vier minuten op de klok wist Teuny Bosma met een lange uitgooi Jessie Prijs (foto) te bereiken. Zij nam deze uitgooi uit de draai op haar hak, waardoor de bal over de keeper heen het doel in verdwijnt. Een fenomenaal doelpunt waarbij de lang geblesseerde Prijs bewijst dat ze terug is.

Met de drie punten in de bus kon de nieuwe trainer, Jos Alkema terug kijken op een geslaagde missie. “De grootste winst van deze avond is de manier waarop we als team gespeeld hebben.”

Volgende week spelen de vrouwen hun eerste thuiswedstrijd om 21.15 uur in de Korfbalhal in Drachten tegen de nieuweling Zuid-Oost United uit Amsterdam. Zij wonnen vrijdagavond eveneens hun eerste wedstrijd van het seizoen.

EINDSTAND

FSG Vr1 - Drachtster Boys Vr1 1-4

SELECTIE DRACHTSTER BOYS

Teuny Bosma, Vera Veelers, Janneke Vellema, Sylvia van der Geest, Marleen Reenders, Jessie Prijs, Esther van Toledo, Shannon Viet en Kim Gall