Vrouwen 1 verliest eerste competitiewedstrijd

Vandaag spelen we dan eindelijk onze eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Zouden we de 3 punten mee kunnen nemen naar Drachten en daarmee de goeie vibe van vorige week kunnen behouden?

0913 Vrouw 1 Beetsterzwaag

De warming up kunnen we vandaag gewoon heerlijk op het wedstrijdveld doen. Vandaag is dat kunstgras, heel wat anders dan het veld van vorige week. Gelukkig trainen wel elke week ook een keer op kunstgras. We beginnen vandaag met de volgende opstelling

Myrthe in de goal

Jildou, Irma, Marah en Ebelien achterin

Minthe, Marem, Hodea op het middenveld

Jessica, Charlize, Hester

Esther, Lisa, Roos

In de warming-up kwamen er wat kleine pijntjes dus hebben we voor de zekerheid Allison nog naar huis gestuurd om haar kleren op te halen om eventueel nog in te kunnen vallen. Helaas of gelukkig (net hoe je het bekijkt) is dit niet nodig geweest.

We zijn eerste paar minuten aan elkaar gewaagd en spelen voornamelijk op onze eigen helft, omdat De Sweach heel hoog druk zet op ons. Na 2 minuten wordt er van bal gewisseld, want iedereen vindt de bal toch wel erg zacht.

De eerste kans van de wedstrijd is voor De Sweach, maar die gaat richting de cornervlag. In de 8e minuut komt de 1-0 op het scorebord door de nummer 9 van De Sweach. In de 11e minuut staat er 2-0 op het bord. Wederom de nummer 9.

In de 22e minuut is er een corner voor De Sweach, die wordt net naast gekopt. Maar in de seconden daarna schieten ze er toch een bal in en staat er zomaar al 3-0 op het scorebord helaas.


Fysiek sterk

De Sweach is een fysiek sterke ploeg en maakt in het tweede gedeelte van de eerste helft een aantal overtredingen, waar de scheids overigens ook wel voor fluit. Moet ook gezegd worden; de scheids heeft een prima wedstrijd gefloten, floot het spel niet dood en liet ook wel wat toe. Scheidsrechter bedankt!

In de 33e minuut vuurt een speelster van De Sweach een kanonskogel naar de goal, maar gelegenheidskeeper Myrthe heeft het schot klemvast ! We weten niet hoe ze het deed, maar FAN-TASTISCHE redding.

Gelukkig komen er nu ook langzaam wat kansen voor ons. Afkomstig van de voeten van Esther, Lisa en Jessica vooral. Ook de sweach krijgt nog wat kansen, maar die resulteren gelukkig ook niet in goals. In de 45e minuut heeft Myrthe een prachtige redding die de 4-0 voorkomt. Ook wel een zweefduik genoemd 😝


Complimenten

Aandachtspuntjes en complimenten voor de speelsters in de rust, want het is een pittige ploeg om tegen te spelen. Dit was vanaf de kant ook wel te zien.

Binnen een minuut in de tweede helft staat het al weer 4-0 voor De Sweach, maar dan...

Na 7 minuten in de tweede helft staat het ineens 4-1. Jessica gaat 4 man voorbij en daarna de keeper ook nog. En schiet daarna de bal hard tegen de touwen. In de 58e minuut wordt Jessica onreglementair naar de grond gehaald. De vrije trap die daaruit volgt zet de 4-2 op het scorebord. Irma schiet de bal de diepte in, Esther rondt prachtig af over de keeper, net onder de lat.

We worden steeds sterker en er komen meer kansen. Dit keer afkomstig van de voeten van Jessica, Esther, Marem en Charlize. Komen we dan toch in aanmerking voor een punt/de punten? In de 65e minuut krijgt Esther een goeie kans en probeert de bal nog met haar grote teen naar de verre hoek te sturen, maar helaas pakt de keeper van De Sweach de bal nog net uit de hoek...


Lastig

Helaas word het in de 70e minuut 5-2 😅 door een mooi afstandsschot van de nummer 11 van De Sweach. Normaal gesproken lijkt een wedstrijd dan gespeeld, maar we geven niet op en merken wel dat De Sweach het af en toe erg lastig heeft met ons.

Vlak voor het 3e wisselmoment krijgt Hodea van dichtbij een bal in het gezicht geschoten. Verscheidene speelsters van De Sweach roepen “hands” maar dat was niet het geval en het resulteert zelfs in een bloedneus, voor de goed spelende Hodea.

Helaas weten we niet echt meer kansen te creëren in de minuten die volgen. In de 80e minuut krijgt Esther een beste beuk en het lijkt alsof haar knie het gaat begeven, maar het valt mee gelukkig en ze kan de wedstrijd uitspelen.

In de slotminuten schiet Hester er nog een magistrale bal in. Van 10 meter buiten de 16 schiet ze de bal keihard over de keeper in de verre bovenhoek. Het is 5-3 en het wordt nog een klein beetje spannend.

Helaas komt een nog een gekke bal van De Sweach die helaas ineens achter Myrthe in het net ligt. En zijn het weer 3 doelpunten verschil.

We krijgen nog wel een aantal kleine kansjes, maar het mag niet baten helaas. We hebben en sterke tweede helft gespeeld, maar helaas geen punt(en) aan over gehouden.

Eindstand 6-3

De komende week weer lekker trainen met zijn allen en hopen op een mooie uitslag bij wederom weer een uitwedstrijd. Dit keer bij WTOC vrouwen 1.

Volg ons ook op;

  • Instagram: @dbvrouwen1
  • Facebook: Drachtster Boys Vrouwen 1

Ondergetekende Déan Hofhuis (speelster dames 1)