Vrouwen 1 komt sterk terug en bekert door

Zaterdag 4 september was het dan eindelijk zo ver. Onze allereerste wedstrijd van het seizoen, thuis, op het hoofdveld. In al ons enthousiasme, waren we veeeeeel te vroeg op het veld (13:15. Dus hebben we eerst nog wat tactiek besproken in de zon, op het veld.

2122 vrouwen veld 1

Helaas was Lisa afwezig, maar in de groepsapp werd ze volledig op de hoogte gehouden.

We beginnen de wedstrijd om 14:00 met een aftrap van de pupil van de week van WTTC, die een prachtig doelpunt scoort. Déan was kansloos.

Toen gingen we echt beginnen en het was gelijk duidelijk dat de vrouwen van WTTC een heel stuk fysieker aanwezig zouden zijn dan wij, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na nog geen 20 minuten stonden we, door een goed schot van de tegenstandster in de verre hoek, met 0-1 achter. Dit was natuurlijk super jammer, want we waren hier om te winnen.

We zetten door en creëerden enorm veel kansen, maar helaas, de bal wilde er maar niet in. Nog voor rust kregen we helaas ook nog de 0-2 om de oren.


Donderpreek

In de rust heeft de nieuwe trainer (Wolter Ploeg) een kleine donderpreek gegeven. Want we konden dit echt nog wel winnen ! Dus hup, door vechten met z'n allen.

Al gauw stond de 1-2 op het bord en gingen we er weer in geloven. De meiden van WTTC werden weer wat feller, want die wilden hier niet verliezen natuurlijk.

Maar we hebben doorgezet en ja hoor, daar was de 2-2 ineens ! Toen begon iedereen er echt weer in te geloven en we gingen vechten voor elkaar. Wij willen winnen !

De tweede helft ging erg langzaam, maar er is nog wel de 3-2 gescoord, door een prachtig doelpunt van Jolijn.

En toen de scheidsrechter floot voor de drinkpauze had Déan dat niet door. Die dacht dat de winst binnen was, maar niets was minder waar. Er waren nog 20 minuten te spelen.

Door goede coaching en een echte winnaarsmentaliteit wisten we uiteindelijk zelfs nog de 4-2 op het bord neer te zetten en dat gaf een ongelofelijk prettig gevoel.

Daarna toch eindelijk het eindsignaal van de scheidsrechter. En natuurlijk de eerste overwinning van het seizoen, waardoor we een ronde verder zijn in de beker.

Bedankt voor iedereen die ons aan kwam moedigen, tot de volgende keer.

Doelpuntenmakers: Bente (1) en Jolijn (3)