Vrouwen 1 fors onderuit in Burgum

Keer op keer spelen de vrouwen van Drachtster Boys niet slecht, maar pakken ze de punten niet. Tegen Burgum lukt het opnieuw niet. Wat we wel hebben: een verslag van Déan Hofhuis. We kennen haar als speelster, coach, keeper én dus ook verslaggeefster. Doet ze allemaal.

Stockfoto voetbal algemeen 13

Vandaag voelden we ons weer F-pupillen en stonden we met ons goede gedrag om 8.30 op de verzamelplaats.

De wedstrijd begon stipt om 9.30 en we begonnen met de volgende opstelling:

Keeper: Déan

Achter: Esther, Bente, Irma en jildou

Midden: Liza, Marem en Hodea

Voor: Allison, Jessica en Corinne

Wissels: Jolijn, Marah, Myrthe en Miranda

We beginnen wedstrijd begint goed en sterk, met meteen al een aantal kansen, onder andere van Corinne maar de keeper pakt de bal gemakkelijk op. Helaas scoort Burgum na 8 minuten de 1-0 vanuit een corner, maar we blijven positief en zetten de kop ervoor. Zo ontstaat er weer een kans voor Corinne maar het mocht helaas niet baten. Beide teams creëren kansen, maar de ballen willen er niet in.

Na een kleine overtreding komt er een vrije trap Voor Burgum net buiten de 16. Dit resulteert niet in een doelpunt, want Déan komt met een goede redding. Hierdoor krijgt Burgum een corner, die gelukkig naast gekopt wordt.

De eerste wissel; Liza gaat eruit, met wat klachten, Jolijn komt daarvoor in plaats. Net na de wissel is er een goeie actie van Jessica die de bal voor geeft op Allison, maar die tikt hem net naast. Kort daarna komt Allison met een mooie pass op Marem, die de bal op haar beurt weer passt naar Jessica maar die mist helaas net wat richting. Weer ontstaan er veel kansen voor beide teams, maar de bal gaat er niet in.  Burgum komt dan met een mooie actie, maar Déan is niet bang en pakt de bal op.  Jessica komt nog geen minuut later 1-op-1 op de keeper maar de keeper pakt helaas de bal voor haar weg.

Er moet maar eens gewisseld worden. Bente gaat eruit voor Marah, Corinne gaat eruit voor Miranda en Hodea gaar er uit voor Myrthe. Weer een mooie, gevaarlijke actie van Burgum, maar Déan rest. Burgum komt steeds meer met gevaarlijke kansen. Maar we staan goed als team, waardoor ze er niet aan toe komen om te scoren.

Spontaan een wissel, want Jolijn krijgt last en wordt gewisseld voor Liza. Burgum komt weer terug in het spel en speelt ons achterin uit en met een 3 tegen 1 situatie en scoort de 2-0.  Kort daarna maakt Burgum hands op 10 meter buiten de 16. Esther neemt de vrij trap maar schiet helaas naast. Het spel gaat op en neer, maar dan komt er een corner van Burgum. De bal was eerste instantie op de paal, maar helaas gaat de bal via de kluts alsnog in de goal, 3-0.

Met 3-0 gaan we de rust in. Dat betekent dat er weer gewisseld gaat worden. Corinne voor Miranda, Bente voor Irma en Hodea voor Myrthe.

Na de rust is het best een saaie wedstrijd. Er gebeurt erg weinig en beide teams vinden dat wel even prima. Myrthe komt er dit keer in voor Jildou. Kort na de wissel komt er een vrije trap voor ons vlak buiten de 16 meter gebied. Een prachtige knal van Esther, maar de bal gaat nest naast. Zowel Burgum als wij hebben gevaarlijke kansen, maar zoals elke week komen er voor ons geen goals uit. Burgum komt steeds dichtbij een kans maar Bente verdedigd sterk samen met de rest van de achterhoede.

We gaan weer wisselen: Irma komt er in voor Marem en Jildou voor Esther.  Geheel onverwachts scoort Burgum de 4-0. Déan raakte de bal nog aan, terwijl de speelster van Burgum op geen 1,5 meter van haar staat, maar jammer genoeg zat de bal er in.

We blijven sterk spelen als team en willen graag scoren, maar het mag niet baten. Door een onreglementaire handeling van een van de speelsters van Burgum krijgen we een vrije trap op een kansrijke plek. Bente neemt de vrije trap op zich. Het is een mooie trap maar de bal gaat maar net naast. Na nog een overtreding van Burgum krijgen we weer een vrije trap op ongeveer 5 meter voor de 16. Irma neemt hem maar de bal gaat net over helaas! Einde wedstrijd.

Veel kansen voor beide teams, maar helaas geen doelpunten voor ons en wel 4 voor Burgum. Ook deze week helaas geen punten mee kunnen nemen naar Drachten.

We kregen complimenten van de tegenstander voor ons mooie spel, dat was fijn om te horen!

Op naar volgende week tegen VV Drachten. Dit is een thuiswedstrijd om 14:30 waar helaas geen toeschouwers mogen zijn maar we houden U op de hoogte op ons Instagram account @dbvrouwen1

Ondergetekend Déan Hofhuis (speelster dames 1)