Vrouwen 1 en Blauw-Wit delen de punten

De opstelling: Déan onder de lat en Ebelien, Myrthe, Daniëlle D en Roos in de verdediging. Het middenveld werd gevormd door Hodea, Esther en Irma en de voorhoede door Miranda, Hester en Allison. Op de reservebank was een plekje voor Yvonne, Lisa, Minthe en Bente.

0928 vr1 Blauw Wit

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Hester en Allison, beide dames lukte het niet om te scoren in de eerste minuten. Even later neemt Esther plaats achter de bal voor een vrije trap, een kunstje wat normaal prima aan haar overgelaten kan worden. De vrije trap zelf belandt echter in de muur. De bal komt via de muur terug in de voeten van Esther, waarop ze nogmaals op goal kan schieten. Deze bal zien we allemaal helaas net naast het goal belanden. Een fris Drachtster Boys gaat even later nogmaals naar voren. Allison geeft een prachtige steekbal op Hester, waarmee laatstgenoemde oog in oog met de keepster van Blauw-Wit komt te staan. De keepster van de Blauw-witters laat zien snel te zijn en heeft de bal eerder. Hester weet kort daarop Miranda in een kansrijke positie te zetten, maar ook deze kans wordt geen doelpunt.

Door een foutje achterin komt Blauw-Wit er ook eens gevaarlijk uit, maar ook hun schoten belanden niet tussen de palen. Het spel gaat daarop op en neer. Irma en Hester komen er samen snel uit, maar de Leeuwarder dames kunnen de bal onderscheppen. Vanaf het middenveld wordt de bal naar voren geslingerd, de aanvallers van Blauw-Wit wisten er wel raad mee, konden Déan omspelen en de bal achter haar tegen de touwen leggen. Ondanks onze flitsende start staat de 0-1 op het scorebord.

We zijn inmiddels halverwege de eerste helft, wat inhoudt dat Patrick gaat wisselen. Miranda maakt plaats voor Yvonne, Bente komt op de plek van Ebelien, Hester staat haar plekje af aan Lisa en Hodea neemt plaats op de bank zodat ook Minthe haar minuten kan gaan maken. Minthe en Lisa laten direct zien fit te zijn en combineren leuk over de vleugels. Minthe krijgt de bal in de ruimte aangespeeld van Lisa en vindt vervolgens Esther voor de goal, Esther schiet net over..

Bente maakt een overtreding als antwoord op een uitbraak van Blauw-Wit, de vrije trap van de dames uit Leeuwarden blijkt ongevaarlijk. We kunnen we gaan opbouwen, de bal belandt via een aantal spelers bij Lisa die van grote afstand besluit de keepster van de tegenstander te testen. Het schot valt in de handen van de keepster. Esther krijgt daarop een kans, maar schiet ook recht op de keepster. De bal wordt echter niet goed gepakt en rolt (gevalletje doellijntechnologie) net wel/net niet over de doellijn. De scheidsrechter vindt het geen doelpunt, dus de stand is nog altijd 0-1. Het lijkt erop alsof we gaan rusten met deze stand, maar Blauw-Wit schakelt snel om en komt er gevaarlijk uit. De bal wordt op Déan geschoten, die net niet lekker weg kan werken. De blauw-witte aanvallers breken door en zorgen dat de ruststand 0-2 wordt.


Peptalk

Een peptalk van Patrick in de rust moet verandering brengen in hoe de wedstrijd verloopt. We gaan de tweede helft, zoals altijd, beginnen met wissels: Ebelien, Hester, Miranda en Hodea komen binnen de lijnen en Roos, Esther, Yvonne en Myrthe nemen plaats op de bank. We laten direct zien niet nog een keer genoegen te nemen met een puntloze wedstrijd. Minthe neemt een corner en weet deze precies bij Lisa op de slof te leggen. Een koud kunstje voor Lisa, de bal wordt strak in de bovenhoek gejast, 1-2! Lisa geeft in een volgende aanval de bal heerlijk voor op Hester, maar laatstgenoemde schiet recht op de keepster. De keepster kan de bal niet goed verwerken, de bal schiet bij haar weg en belandt in de voeten van Allison. Allison krijgt de bal niet tussen de palen.. Ook Blauw-Wit laat zien niet voor niets afgereisd te zijn naar Drachten en willen her verschil in doelpunten graag groter maken. Ze schieten een aantal keer goed op goal, maar Déan laat haarzelf zien en plukt de bal er goed

Allison gaat voor de solo en laat veel speelsters haar hakken zien, gunt de goal aan Hester, maar die mist de bal. Hester laat een moment later zien ook een goede solo in de benen te hebben, ze omspeelt drie man en schiet heerlijk op de goal. Via de vingertopjes van de keepster gaat de bal via de lat over. Ook Blauw-Wit laat van zich horen en besluit Déan van grote afstand te testen. Geen succes voor de blauw-witters, want Déan redt prachtig!

Halverwege de tweede helft is het weer tijd voor 3 wissels. Daniëlle, Miranda en Irma nemen plaats op de bank. Esther en Hester legt de bal voor op Allison, die op de keeper schiet. De tegenstander komt er goed uit, maar Déan laat haar niet gek maken. Ze komt goed uit haar goal en kan daardoor de bal veroveren. Esther laat in de laatste minuten van de wedstrijd zien nog wat over te hebben en gaat volle bak voor de tweede goal. Een eerste actie langs de zijkant resulteert in een bal strak voor de goal langs, waar verder niemand iets mee kan. In een volgende aanval weet ze haarzelf oog in oog met de keepster te zetten, Esther aan de bal, maar ze schiet de bal recht op de goed uitgekomen keepster. In een laatste poging krijgt Esther de bal aangespeeld van Hester, ze laag zich nu niet gek maken en schiet zelfverzekerd in de bovenhoek. In the nick of time: 2-2!!

Helaas maar 1 punt vandaag, terwijl 3 er echt wel in zat. Volgende week beter, want dan staat er een uitwedstrijd in Burgum gepland. Tegen vrouwen 3. En voor wel even wennen, want namelijk al om 9:30.

Volg ons ook op Instagram: dbvrouwen1

Ondergetekend, Liza van der werff (speelster vrouwen1)