Toernooi JO17-1 (SHO O17 Oud-Beijerland/Rotterdam/25e EDITIE) 26-06-2021

Onze jongens van de nieuwe JO17-1 zijn zaterdag 26 juni helemaal afgereisd naar Oud-Beijerland onder de rook van Rotterdam. Vertrek was om 06.30 uit Drachten in 2 busjes om deel te nemen aan het zeer sterk bezette jeugdtoernooi van hoogstaand, landelijk niveau met ook dit jaar weer een aantal gerenommeerde BVO teams.

Whats App Image 2021 06 29 at 15 13 46

Drachtster Boys was ingedeeld in Poule D samen met Alexandria’66, OJC Rosmalen en de Koninklijke HFC. De eerste wedstrijd tegen de Koninklijke HFC werd verdienstelijk 0-0 gelijkgespeeld met zeker de beste kans op een overwinning voor Drachtster Boys. De 2de wedstrijd tegen Alexandria’66 werd terecht met 2-0 verloren. De laatste poulewedstrijd tegen OJC Rosmalen werd met leuk voetbal met 2-1 gewonnen. Hierdoor eindigden wij in de poule op een mooie 2de plek en mochten wij spelen om de plekken 9 t/m 16. 

Wij mochten voetballen tegen de FC Dordrecht, waarvan vooraf werd gezegd dat dit wel heel erg lastig zou worden. Maar met de juiste instelling en mentaliteit werd verdienstelijk gelijk gespeeld 1-1.Dus moeten strafschoppen een beslissing brengen. Deze waren spannend maar werden helaas verloren. Hierna mochten wij spelen tegen het gerenommeerde Zeeburgia. Deze wedstrijd werd terecht gewonnen door Zeeburgia met 2-0. Hierdoor mochten wij onze laatste wedstrijd spelen tegen alweer een gerenommeerde amateurvereniging, namelijk VV Spijkenisse. En deze laatste wedstrijd werd door onze jongens omgezet in een 1-0 overwinning waardoor wij op dit sterk bezette en zeer goed georganiseerde toernooi eindigden op mooie 15e plek. 

Deze dag stond in het kader van teambuilding en dat is zeker geslaagd en wij zien het aankomende seizoen daarom ook met veel vertrouwen tegemoet. Kijk voor alle goals en penalty’s het bijbehorende filmpje.