Terecht gelijkspel Drachtster Boys/HR Piping tegen FC M.A.R.L.E.N.E

Alhoewel terecht? In ieder geval terecht voor driekwart van de wedstrijd. Het laatste kwart was duidelijk voor de Drachtster vrouwen. Echter het vizier stond niet op scherp.

0927 DFT Marlene 1

Alhoewel terecht? In ieder geval terecht voor driekwart van de wedstrijd. Het laatste kwart was duidelijk voor de Drachtster vrouwen. Echter het vizier stond niet op scherp.

Nadat Foppe de Haan samen met Supersupporter van DFT, Pieter de Zwart, een vlag aan de selectie van Symen Abe Hoekstra had aangeboden, ging de wedstrijd van start tussen de nummers 1 en 2 (vorig seizoen nog Reiger Boys) van de ranking afgelopen (niet afgemaakt) seizoen.

Beide ploegen speelden vol op de aanval en dat maakte dat het spel heen en weer golfde met voor beide teams kansjes. In de 9e minuut wist goaltjesdief Chantal Hendriksen te profiteren van een misverstand in de Drachtster verdediging en de 0-1 was een feit. Meteen daarna zette Drachtster Boys/HR Piping aan en dat resulteerde vrij snel (10e minuut) in de 1-1. Een harde intrap van Mariel Miedema werd door Amber Werkman uiterst curieus achter haar standbeen langs in het doel achter keepster Jacky Reus gewerkt. Ondanks enkele kansjes over en weer werd dit ook de ruststand.

In de 2ehelft gingen beide ploegen onverdroten door op zoek naar de overwinning. Na 5 minuten was er wederom een verdedigende fout aan Drachtster zijde en door middel van een een tweetje wist Zoyla Barendse te profiteren; 1-2. En weer moesten de Drachtster vrouwen in de achtervolging. Dit lukte in de 29eminuut toen Jessie prijs de bal onderschepte en laag en hard in de verre hoek de 2-2 aantekende. Drachtster Boys/HR Piping VR1 zette toen nog aan en probeerde de 3e treffer te forceren. Maar het vizier stond niet genoeg op scherp en keepster Jacky Reus was ook zeker een behoorlijke sta in de weg. Eindstand 2-2.

Volgende week vrijdag 2 oktober speelt Drachtster Boys/HR Piping VR1 uit in Rotterdam tegen Futsal Feyenoord VR1 om 20.30 uur.

Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1: Anna Reitsma, Amber Werkman, Rianne Mulder, Aruni Westerhout, Esther van Toledo, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Mariël Miedema, Simone Hofer, Sieta de Vries en Richelle Gordijn.

Selectie FC M.A.R.L.E.N.E VR1: Jack Reus, Lisa Noordeloos, Zoyla Barendse, Chantal Hendriksen, Sanne Brand, Judine Castricum, Kess Androg, Jaimy Visser, Benthe Huisman, Lisa Kuiken en Tamara Luijkx.

Foto’s: Tibbesma Fotografie

0927 DFT Marlene2
Pieter de Zwart met Foppe de Haan en de selectie