Stevig fundament nieuwe A-selectie gelegd

De A-selectie van Drachtster Boys voor het komende seizoen heeft inmiddels een stevige basis gekregen. De achterliggende weken hebben tal van gesprekken plaatsgevonden.

Hoofdveld

Positief is te noemen dat het raamwerk van de huidige selectie ook het komende seizoen in het Drachtster Bos zal zijn te bewonderen. De club wil daarnaast verder investeren in jonge talentvolle spelers en deze in toenemende mate mogelijkheden bieden zich te ontwikkelen. Het komende seizoen gaan Maxim Stuij (uit beloften), Chris Tuinstra en Chris Klooster (uit JO 19-1) deel uitmaken van de A-Selectie van vv Drachtster Boys.

“Het is fantastisch dat we zelf opgeleide spelers en beloften kunnen laten doorstromen naar het eerste elftal. Het beleid van zoveel mogelijk spelers voor de hoofdmacht zelf opleiden begint zijn vruchten af te werpen. Een succes voor alle betrokkenen in de jeugdopleiding” aldus voorzitter Gijs Lokhorst.

De selectie zal naast de drie genoemde talenten in ieder geval bestaan uit Rob Schokker, Sicco Bouwer, Emile Peters (doelman), David van der Schaaf (doelman), Dennis Hoekstra, Anton Vredevoort, Djinn Keegstra, Sander Postma, Lesley van Loon, Harmen Visser, Rudolf Banga, Dave Boonstra, Kasper Dekens, Rick Schuring, Joel Wagenaar, Harm Welfing, Wilco Berghoef en Jan Jacob van der Mei.

Marco Haitjema, Thom Zwart, Jolt Postma en Thymo de Vries zullen geen deel meer uitmaken van de A-Selectie.

Eerder is bekend gemaakt dat hoofdtrainer Ommar Jager ook het komende seizoen verantwoordelijk zal zijn voor de hoofdmacht. Fokko Kuilman blijft assistent-trainer en Marcel Stroosma keeperstrainer. Ook elftalleider Rob Rosier en teammanager Jack Renkema blijven deel uitmaken van de staf.

A selectie juni 2020
De A-selectie in juni 2020