Oude bekende doet Drachtster Boys de das om

In een mistroostige ambiance -veroorzaakt door druilerig weer en het ontbreken van publiek- maakten PKC’83 en Drachtster Boys er een waar spektakelstuk van. Niet dat de mannen van Ommar Jager daar veel aan hadden trouwens: bij het eindsignaal stond er een 4-3 eindstand… niet op scorebord, maar wel op het wedstrijdformulier.

IMG 3228

Niet om zout in de wonden te wrijven, maar de wedstrijd had wel publiek verdiend. Niet dat het allemaal even goed was, niet dat er geen fouten gemaakt werden, maar het scoreverloop was spectaculair en sommige goals waren het aanschouwen meer dan waard.


Snelheid en gevaar

Drachtster Boys begon prima aan de wedstrijd. Combinaties liepen goed en voorin zorgden Harmen Visser en Rudolf Banga voor snelheid en gevaar op de flanken. De backs van PKC kregen er moeilijk vat op. Drachtster Boys werd ook geholpen door een vroege goal van Dave Boonstra, die een niet te missen kans kreeg na goed doorzetten van Lesley van Loon. In de 19e minuut kreeg linksback Peter Reinders zomaar vrij baan naar de goal en schoot hij zijn eigen rebound snoeihard in: 0-2. PKC kwam een aantal keren wel gevaarlijk in de buurt van keeper Emile Peters, de beste kansen waren voor de Drachtsters. Rudolf Banga kwam net een aantal centimeters tekort om een kans van dichtbij goed in te koppen, een geplaatst schot van Sicco Bouwer ging net naast. De definitieve knock-out bleef uit.

En toen brak de minuut van Kevin Bakels van PKC aan. We kennen Kevin goed van zijn Drachtster Boys-periode, hoe hij energie in een wedstrijd stopt, hoe uitgekookt hij zich positioneert, en vooral.. hoe dodelijk effectief hij kan zijn. In de 45e minuut schoot Bakels een voorzet van links ter hoogte van de strafschopstip goed in: 1-2. In de 45e minuut schoot Bakels een voorzet van links ter hoogte van de strafschopstip goed in: 2-2. Die twee zinnen zijn bijna kopieën van elkaar. Dat waren de goals ook, binnen één minuut. En dat na de tweede goal meteen het rustsignaal klonk, was bepaald geen geruststellende gedachte voor de tweede helft.


Bravoure

De bravoure was wat weg in de tweede helft. Bij Drachtster Boys althans: PKC rook bloed en sloeg in de 60e minuut dan ook toe. Het pleit voor Drachtster Boys dat het meteen terugsloeg via Lesley van Loon, die een voorzet van Harmen Visser binnenliep: 3-3. In de 64e minuut schoot Bakels een voorzet van links ter hoogte van de strafschopstip goed in: 4-3. Weer een kopie? Ja, weer een kopie. Het was opvallend hoe eenvoudig PKC en Bakels toe konden slaan in deze wedstrijd.

Drachtster Boys ging in het restant van de wedstrijd zeer actief op zoek naar de gelijkmaker, en dat zat er ook best in. Hoewel het net zo goed richting de 5-3 had kunnen gaan, want PKC bleef gevaarlijk. Beste man bij Drachtster Boys was Harmen Visser, die vanaf links strooide met voorzetten en acties naar binnen. Even was hij nog dichtbij de gelijkmaker, maar grote verbazing van de weinige aanwezigen werd hij kort daarna gewisseld. Uiteindelijk kwam het tot een paar hachelijke situaties voor het doel bij PKC, maar de uitstekende PKC-goalie hield het doel schoon.


Friese onderonsjes

Helaas dus weer een nederlaag in een gelijkwaardige wedstrijd. Het blijkt maar weer dat iedereen van iedereen kan winnen in deze jaargang van de eerste klasse E. Dat moet Drachtster Boys komende week dan maar laten zien, in twee Friese onderonsjes: komende dinsdag het inhaalduel tegen Zeerobben en zaterdag de kraker tegen Blauw-Wit’34.