JO17-1 wint vrij eenvoudig van ARC


Drachtster Boys JO17-1 - ARC JO17-1 4-1 (3-0)

Door: de dikke bankzitter

Na vier succesvolle uitwedstrijden ontving Drachtster Boys JO17-1 afgelopen zaterdag ARC JO17-1 uit Alphen aan den Rijn.

Julian had last van de hamstring en begon uit voorzorg op de bank. Ook Jelmer was niet helemaal okselfris en zou daarom alleen de 1e helft spelen. Gelukkig zijn Colin en Tim weer terruggekeerd uit de ziekenboeg en konden aan de start verschijnen.

0914 O17 ARC

ARC had ook wat afwezigen en liet weten dat ze noodgedwongen enkele JO16 spelers op de bank hadden. We vertelden maar niet dat Drachtster Boys altijd met 5 eerstejaars speelt. En dat we Drachtster Boys heten...en niet Drachtse Boys...ach ja, verder geen kwaad woord over ARC, een sympathiek en sportief team.

Omdat ook het 2e en JO19-1 thuis speelden dienden we uit te wijken naar het D-veld, dat er verbazend goed bij lag. Tot lichte irritatie van de scheids begonnen we 15 minuten te laat omdat de vorige wedstrijd uitliep.

DB toonde zich vanaf minuut 1 heer en meester op het veld, zette hoog druk en dwong ARC tot foute inspeelpasses. Vooral Tim was een ware plaag voor de ARC verdedigers. Dat de Alphenaren goed verzorgd voetbal kunnen spelen was bij vlagen zeker te zien, maar er ging in de opbouw (mede door een agressief jagend en prima combinerend DB) veel te veel fout bij de gasten. Tel daarbij op dat de eindpass naar de voorste linie vaak zeer onzorgvuldig was bij ARC, waardoor DB JO17-1 eigenlijk een vrij makkelijke middag had.


Bekeken schot

Nadat de keeper van ARC in het eerste kwartier al twee keer redding had gebracht, was het Jelmer die met een prachtig bekeken schot Drachtster Boys op een verdiende 1-0 voorsprong zette. Daarna volgde een kwartier waarbij ARC nauwelijks van eigen helft kwam. Drachtster Boys profiteerde in de 23e minuut van een fout achterin bij ARC en Tim rondde beheerst af. Na 29 minuten trok Colin de trukendoos open op links en bediende Tim. Tim werd door twee spelers van ARC tegen de grond gewerkt binnen de 16, maar in plaats van een strafschop gaf de scheidsrechter Tim een gele kaart wegens protesteren. Vier minuten later had Tim echter zijn wraak; na de bal te hebben ontfutseld van een ARC verdediger schoot hij na een sprint de 3-0 binnen. Nog was de honger van de thuisclub niet gestild en 5 minuten voor rust moest de Alphense keeper een overtreding begaan op Tim, na een te korte terugspeelbal. De strenge scheidsrechter van dienst gaf dit keer wel een pingel maar Bert Jan, die normaal nooit mist, zag zijn inzet gekeerd worden door de ARC goalie.

Na een zeer goede eerste helft ging DB JO17-1 rusten met een 3-0 voorsprong, waarbij JO17-1 zichzelf nog te kort had gedaan.


Laatste strohalm

Ervan uitgaand dat de gasten direct na rust de laatste strohalm zouden aangrijpen zetten de Boys zich schrap voor een ware stormloop......die nooit kwam...wat heet... het was weer de thuisploeg die het spel dicteerde. De enige uitblinker aan Alphense kant was de keeper die met een aantal knappe saves een grotere uitslag wist te voorkomen. In de 60e minuut was echter ook hij kansloos op een inzet van Mark, die weer eens een van zijn heerlijke frommelgoaltjes maakte, 4-0. Dit tot grote vreugde van de massaal toegestroomde fans van vv Drachten (ook omdat een bepaald iemand ze had wijsgemaakt dat Mark iedereen zou trakteren als hij zou scoren).

Ondanks dat het nu niet direct hun dag was bleven de Alphenaren op een sportieve manier zoeken naar een draaglijker resultaat, maar de lange ballen naar de enorme spits (door de Friezen de Grote Vriendelijke Reus genoemd) waren vrij eenvoudig te verdedigen voor de Drachtster verdedigers, waarbij vooral Arjen uitblonk. Ook Ruben mag wel eens vermeld worden, net als onze eigen Grote Vriendelijke Reus Niels, nog steeds 14 jaar oud, maar spelend met een inzicht en autoriteit van heb ik U daar.

En zo keuvelde de tweede helft vrolijk voort. Drachtster Boys stuitte nog enkele keren op de Alphense keeper waarbij vooral Maro, die een puike wedstrijd speelde, de ARC keeper vaak op zijn weg vond. Nadat in de 78e minuut de aanvoerder van ARC om onduidelijke redenen zijn tweede gele kaart kreeg, zetten de overgebleven 10 van ARC zowaar een keer een fraaie aanval op via de flanken, die werd ingetikt bij de eerste paal. 4-1

Al met al een dik verdiende overwinning voor Drachtster Boys JO17-1 in deze 2e competitie wedstrijd. Enig verwijt dat het team te maken valt was dat de uitslag een stuk hoger had moeten uitvallen. Maar laten we die goals hopelijk maar bewaren voor volgende week als de altijd enigszins beladen wedstrijd tegen Be Quick' 1887 JO17-1 in Groningen op het programma staat.

Met dank aan Dhr. Bert van der Voort van ARC voor de fraaie foto’s