JO17-1 snoept puntje af van Quick Boys

Door: de dikke bankzitter

Drachtster Boys JO17-1 wist vooraf al dat de eerste twee wedstrijden in oktober zeer zwaar zouden worden. De twee sterkste teams in de competitie stonden op het programma.

Uitslag JO17 1

Vorige week zaterdag werd JO17-1 in Alkmaar getrakteerd op een kansloze 3-0 nederlaag door AFC'34 JO17-1. Vooral in de tweede helft werden de Boys af en toe van het veld geblazen en het was slechts aan keeper Anton Eppenga te danken dat de score niet nog nadeliger uitviel.

Afgelopen zaterdag kwam Quick Boys naar het Drachtster Bos, en evenals AFC'34 beschikken de Katwijkers over een zeer goed team.

Drachtster Boys JO17-1 kon gelukkig deze week weer beschikken over 'Abwehrchef' Jorn en omdat Ramon helaas nog ontbreekt, werd vaste oproepkracht Jasper weer toegevoegd aan de wedstrijdselectie. Julian begon op de voor hem wat ongebruikelijke positie van rechtsback, wat hij met verve deed.


Vermakelijk

In een vermakelijke eerste helft liet Drachtster Boys JO17-1 voor het eerst sinds een aantal wedstijden bij vlagen weer eens goed voetbal zien. Er werd vanaf minuut 1 hoog druk gezet op de verdedigers van Quick Boys en ook de passing was aanzienlijk beter dan in de voorgaande wedstrijden. Dat betaalde zich al in de 10 minuut uit. Bert Jan veroverde de bal op het middenveld, stuurde Quinten diep en diens perfecte voorzet kon door Tim Kops worden binnengetikt: 1-0 voor JO17-1.

Het was de gasten uit Katwijk nu wel duidelijk dat het geen walk-over zou worden. Om de pressie van de Drachtster Boys aanvallers te ontlopen werd gekozen voor de lange bal richting de zeer snelle en behendige spitsen. Niet dat ze in de eerste helft heel gevaarlijk werden maar ze versierden wel 8 corners die stuk voor stuk gevaarlijk waren. Drachtster Boys gaf echter meer dan goed partij....in de 20e minuut sneed Quinten naar binnen toe en bediende Tim in het strafschopgebied. Tim draaide prachtig weg van zijn tegenstander, krulde de bal naar de verre hoek, maar helaas besloot de Quick Boys keeper om net nu zo ongeveer de fraaiste redding van het jaar te maken. Ondanks dat Quick Boys dreigender werd hing de 2-0 meer in de lucht dan de gelijkmaker. In de 33e minuut kreeg JO17-1 een corner van waaruit Niels' kopbal van de lijn werd gehaald. En dan zul je altijd zien....dan valt hij aan de andere kant. Nadat Anton en zijn verdediging al 6 corners hadden afgeslagen, kwam de bal bij corner nummer 7 enigzins gelukkig op het been van een Katwijker terecht: 1-1 in de 37e minuut.


Druk

In de tweede helft, waarin Jelmer na rust Ruben verving, was het van begin af aan Quick Boys dat de wedstrijd dicteerde. JO17-1 had zeer veel moeite zich nog onder de druk uit te voetballen en de verdediging werd menigmaal op de proef gesteld. Hoewel de verdediging van JO17-1 zeker niet langzaam is werden ze er continu uitgesprint door pijlsnelle aanvallers van Quick Boys. Vooral Arjen had het lastig en werd daarom op het uur vervangen door Robin, maar het overwicht van Quick Boys bleef groot in deze fase. 

Gelukkig voor Drachtster Boys misten de Katwijkers een scala aan kansen, deels doordat ze het zelf knullig verprutsten, maar ook omdat Anton weer een wereldpartij keepte. Aanvallend kon Drachtster Boys nog nauwelijks een vuist maken, zeker nadat de moegestreden Tim werd vervangen voor extra middenvelder Jasper. Ook linksbuiten Mark, die heel wat meters had gemaakt, werd vervangen door Colin. In het laatste kwartier nam Quick Boys nog meer risico door het inzetten van een extra aanvaller, wat leidde tot enkele hachelijke situaties voor de goal van Anton. 

Drachtster Boys vocht voor elke meter, soms iets te fel, zoals Maro die terecht geel kreeg na een harde charge. Beetje jammer was wel dat de verder uitstekende scheidsrechter in het laatste gedeelte van de match iets teveel gehoor gaf aan het gezeur van de Katwijkse spelers. Door de ruimte die Quick Boys achterin weggaf kwamen er zowaar nog twee kansen voor de eenzame strijders voorin. Colin kwam een teenlengte tekort na een pass van Quinten, en de leeggespeelde Quinten kreeg nog een schotkans op de 16, maar besloot in plaats van met links te schieten toch maar een kapbeweging teveel te maken. En nadat Anton nog een keer in de 5e minuut van de blessuretijd een fantastische redding maakte, vond de scheidsrechters het welletjes. Een bonuspunt voor Drachtster Boys JO17-1 en de Katwijkers,ach...die halen de promotie ook makkelijk ondanks dit puntenverlies. Door het verrassende verlies van Be Quick'1887 thuis tegen ARC hebben zelfs de jongens van JO17-1 nog uitzicht op een plek in de promotiepoule. Het zou wat zijn.