JO17-1 neemt 3 punten mee uit Almere

door: de dikke bankzitter

Drachtster Boys JO17-1 heeft de eerste competitiewedstrijd winnend afgesloten. In Almere werd Asc Waterwijk JO17-1 met 2-3 verslagen, een uitslag die niet geheel recht deed aan het wedstrijdbeeld, maar niemand aan Friese zijde die daar om maalde.

Logo DB


Asc Waterwijk is met 1800 leden de grootste vereniging van Almere en heeft ambitieuze plannen met haar jeugdopleiding. De huidige JO17-1 selectie speelt al wat jaren samen en gooide vorig seizoen hoge ogen in de landelijke JO16 competitie.

Afgelopen seizoen had Waterwijk Drachtster Boys op een 2-0 nederlaag getrakteerd, dus het was wel duidelijk welk team favoriet was.

Gesterkt door de fraaie bekeroverwinning in Rosmalen waren het echter de jongens van DB JO17-1 die al snel toesloegen: nadat Tim werd neergelegd op de rand 16, krulde Bert Jan al in de 2e minuut de vrije trap heerlijk in de linkerhoek. 0-1 voor Drachtster Boys JO17-1.


Favoriete spel

De thuisclub leek niet bepaald aangeslagen en ging al snel over op haar favoriete spel: wachten op een foute pass van Drachtster Boys om vervolgens vliegensvlug om te schakelen en de razendsnelle spitsen in te spelen. In de 7e minuut kreeg DB JO17-1 al een duidelijke waarschuwing: na balverlies van Tim op de helft van Waterwijk, kwam keeper Anton niet goed uit met zijn passen en raakte in plaats van de bal de spits van Waterwijk net buiten de 16. Met een gele kaart kwam Anton goed weg en de vrije trap spatte op de lat uiteen.

DB JO17-1 had nu gewaarschuwd moeten zijn, maar ging juist steeds slordiger spelen en werd vaak vastgezet op eigen helft. Omdat Waterwijk enkele mogelijkheden onbenut liet, hield Drachtster Boys nog stand tot de 25e minuut, toen een pass van Bert Jan werd onderschept en Waterwijk dit maal het kadootje wel uitpakte: 1-1.

Nog geen 5 minuten later was het weer raak: dit keer werd een pass van Quinten onderschept en razendsnel counterde de thuisploeg naar de overkant waar Anton een inzet net niet onder controle kreeg en de spits van dienst Waterwijk op een verdiende 2-1 voorsprong zette.

Tevreden met de voorsprong liet Waterwijk de teugels wat vieren en dit gaf Drachtster Boys weer wat ruimte voor aanvallende impulsen.

Vooral Robin kwam veelvuldig op, maar Julian en Tim mistten echter de kans op de 2-2 en doordat het Drachtster spel onzorgvuldig en voorspelbaar bleef, kreeg ook Waterwijk nog een tweetal uitgelezen mogelijkheden de marge te vergroten.


Verstand

De boodschap van trainer Michiel in de rust was dan ook duidelijk: wees blij dat je nog een wedstrijd hebt, ga in vredesnaam eens voetballen en gebruik je verstand. Met Maro voor Tim begon Drachtster Boys aan een zeer onderhoudende tweede helft, waarin JO17-1 ijverig op zoek ging naar de gelijkmaker en de Waterwijkers zeer gevaarlijk waren in de omschakeling en Anton tot enkele goede saves dwongen.

In de 58e minuut ontfutselde Quinten een Waterwijker de bal, en via Julian kwam de bal bij Jelmer wiens inzet binnen de 16 tegen de hand van een tegenstander kwam. De uitstekend leidende scheidsrechter gaf DB een strafschop en dat kun je gerust aan Bert Jan overlaten: 2-2.

Waterwijk moest nu weer komen, maar de krachten vloeiden langzaam weg bij de thuisclub en als ze er al eens doorkwamen stuitte ze op Anton. Drachtster Boys kon zich eigenlijk wel prima vinden met een puntje in Almere, maar loerde stiekem op meer.

In de 80e minuut werd Maro ten val gebracht, zo'n drie meter voor de achterlijn. Weer was het aanvoerder Bert Jan die de bal prachtig de verre hoek stuurde, waar Jorn voor de zekerheid het laatste tikje gaf: 2-3 voor Drachtster Boys!

Waterwijk maakte even een ontredderde indruk, herpakte zich snel en viel aan met de moed der wanhoop. Het was nog even billenknijpen voor de meegereisde fans, zeker toen Jorn geblesseerd uitviel en DB in blessuretijd met 10 man verder moest.

Maar echt uitgespeelde kansen kreeg de thuisclub niet meer en een zucht van opluchting ontsnaptte bij spelers, staf en aanhang na het laatste fluitsignaal.

Drie onverwachte maar zeer welkome punten gingen mee naar Drachten. Aanstaande zaterdag komt ARC uit Alphen aan den Rijn naar het Drachtster Bos. Kijken wat we dan weer allemaal gaan meemaken.