JO17-1 gaat onderuit in Groningen

Door: de dikke bankzitter

Drachtster Boys JO17-1 is afgelopen zaterdag tegen haar eerste competitienederlaag aangelopen. In Groningen was Be Quick'1887 JO17-1 met 2-0 te sterk. Hoewel achteraf de nederlaag als onnodig aanvoelde, was hij zeker niet onverdiend. Vooral in het middenstuk van de wedstrijd was de thuisploeg overduidelijk beter.

0922 O17


Uit vrees voor de aanvallende intenties van vooral de backs van Be Quick, begon Drachtster Boys JO17-1 met een soort 4-5-1 opstelling, waarbij de vleugelaanvallers Colin en Quinten op de bank begonnen ten faveure van de wat meer verdedigend ingestelde Maro en Mark. Dat werkte prima....wat heet....dat werkte zo goed dat beide ploegen geen enkele kans weggaven en de eerste 35 minuten op het zonrijke sportpark Esserberg voorbij gingen zonder een nauwelijks noemenswaardig feit. Her en der werd er al een X ingevuld voor de Toto.

En toen plots werd de status quo doorbroken....een ongelukkige kaats van Mark op het middenveld leidde een vlotte aanval in van de thuisclub, en na een fraaie voorzet was keeper Kjeld kansloos op een kopbal van dichtbij: 1-0 voor Be Quick JO17-1. Ook in het restant van de eerste helft was Be Quick vooral op het middenveld dominant en had Drachtster Boys nog geluk dat de marge niet werd verdubbeld.

In de rust werd duidelijk dat verdedigers Ruben en Robin niet meer verder konden. Zij werden vervangen door Niels en Arjen. Aan het wedstrijdbeeld veranderde weinig. Be Quick was overduidelijk de betere partij, mistte nog twee grote kansen, maar kwam dan toch in de 57e minuut op een 2-0 voorsprong na weifelend optreden van de Drachtster verdediging en goalie.

Drachtster Boys JO17-1, dat tot dan toe aanvallend een vrij machteloze indruk maakte en grossierde in voorspelbaar voetbal en foute passes, moest nu snel op zoek naar de aansluitingstreffer. Colin en Quinten namen de plaats in van Mark en Maro en deze wissel zorgde voor wat meer dreiging vanuit Friese hoek. Colin en Tim kregen kansen en even moest Be Quick achteruit, maar al snel werd de orde op het veld hersteld door de thuisclub, hierbij geholpen door de vele slordigheden bij Drachtster Boys. Hoewel JO17-1 probeerde aan te vallen bleven de beste kansen in de omschakeling voor de thuisclub, maar het bleef bij 2-0. De laatste kans van de wedstrijd was voor DB, maar een mooie voorzet van Ramon werd door Quinten gemist.

Een verdiende overwinning in een sportieve wedstrijd voor het team van Jan Stoker. Bij Drachtster Boys bleven helaas een aantal spelers onder hun gebruikelijke niveau. Dat zal aanstaande zaterdag echt veel beter moeten als het Amsterdamse DWS naar het Drachtster Bos komt.