Hoe gaat het met JO19-1?

JO19-1 is inmiddels goed op weg dit seizoen. Tijd voor een update.

Schermafbeelding 2021 10 31 om 13 52 46

Eerst even voorstellen: trainers Michel Klaibeda en Bert Zuidhof, leider Marscha Eppenga.

Spelers:

Ramon Bergsma, Jelmer Bosma, Jules Boubane, Kjeld Dries, Anton Eppenga, Jelrik Hofstra, Jorn Huitema, Tim Kasimier, Jacco Kunnen, Juniot Mpoulu, Pauke Ostendorf, Paulus Paulusma, Bert-Jan Russchen, Marnick Schippers, Miquel Htepass, Julian Veldhuis en Ben Woertman.

In de voorronde van de beker speelden we tegen SJO Feanstars 9-0, Marum 7-3 en tegen Grootegast 4-0. Door deze 3 overwinningen spelen we zaterdag 13 november thuis tegen Be Quick 1887 O18 om 14.30 uur voor een plek in de volgende ronde.

Competitie

25 september thuis tegen TVC'28 O19-1 uit Tubbergen: we kregen veel kansen en wonnen uiteindelijk met 1-0.

2 oktober uit naar Steenwijk tegen Olde Veste ' 54. Gezien de prestaties van hun eerste elftal en de status die de jeugd van OV '54 altijd heeft verwacht je behoorlijke tegenstand. We gingen voortvarend van start en creëerden veel kansen maar maakten er voor rust slechts 1 en tot ieders verbazing scoorde Olde Veste vlak voor rust de 1-1. Na de pauze zagen we een beter Drachtster Boys dat naar huis ging met een 1-5 overwinning.

9 oktober thuiswedstrijd tegen Lac Frisia 1883 O19-1, net zoals Olde Veste een club met goede jeugdteams. Deze middag was Frisia O19-1 niet echt op dreef: de uitslag was 6-1, maar had ook gerust hoger kunnen zijn.

Na deze eerste drie competitie wedstrijden in de 3e divisie D waren er nog drie teams zonder puntverlies: ATC '65, O.N.S. Sneek en Drachtster Boys. De laatste van deze 3 moest de komende 2 wedstrijden uit naar Sneek en Hengelo, fijn voor onze spelers en staf. Dit zijn de wedstrijden waarin je op zijn best moet zijn.


23 oktober: ONS

Zaterdag 23 oktober een dag waarop Michiel Klaibeda het team overliet aan zijn collega Bert Zuidhof, omdat hij vanwege zijn 40ste verjaardag met vrouw en dochters een aantal dagen in de Eftelling zijn rondjes in de achtbaan draaide. De rest was in Sneek aanwezig om de wedstrijd tussen de nummers 2 en 3 in de competitie te spelen.

O.N.S. begon goed aan de wedstrijd en drong Drachtster Boys terug en werd gevaarlijk door hun opkomende backs. In de 7e speelminuut is het de linksback van O.N.S. die goed mee opkomt en via een goede pass vanaf punt 16 meter op ons doel schiet onze keeper weet de bal tegen te houden maar uit de rebound valt de 1-0. Op dat moment had O.N.S. het betere van het spel en DB kon aan de bak. Onze middenvelders zagen dat we bij balbezit van de tegenstander niet goed stonden en na kort overleg met onze voorhoede ging dit beter en kreeg DB iets meer grip op de wedstrijd. Een kwartier na de eerste goal was er een cross bal van DB bijna richting de cornervlag. Onze spits sprint er toch achteraan en via hem en nog een middenvelder belandt de bal bij nog een opkomende middenvelder en deze schiet de bal vanaf rand 16 meter beheerst in de goal. Gelukkig we staan op 1-1. 

DB krijgt meer controle over de wedstrijd en dit resulteert in een corner in de 34 ste speelminuut. Deze corner wordt keurig binnengekopt en DB leidt met 1-2. Geweldig van 1-0 achter naar 1-2 voor en vlak voor rust een voorzet vanaf rechts en wederom scoort DB een kopgoal. Met een 1-3 voorsprong gaan we aan de laffe ranja.

Onze spelers worden in de pauze er op geattendeerd dat O.N.S. direct bij aanvang van de 2e helft wel fel in de aanval zal gaan, echter valt dit mee. De wedstrijd gaat verder en uit een vrije trap die in onze 5 meter belandt kopt de geheel vrij staande meegekomen verdediger de bal bij de tweede paal binnen 2-3 en Drachtster Boys is weer wakker. Zonder verder echt in gevaar te komen en nadat we een kwartier voor tijd onze vierde goal maken neemt DB met uit einduitslag van 2-4 de 3 punten mee uit Sneek.


30 oktober: ATC

Zaterdag 30 oktober in twee busjes vertrekt DB O19-1 om 11.15 uur naar Hengelo voor de uitwedstrijd tegen ATC '65 de enige ploeg die samen met DB uit de eerste 4 wedstrijden 12 punten hebben. ATC heeft een doelsaldo van 19 plus en DB van 12 plus. De clash tussen nummer 1 en 2 om 14.30 uur op het hoofdveld met kunstgras van ATC '65 uit Hengelo.

Vanaf het begin laat ATC met aanvallend voetbal en fysieke duels direct merken dat ze vandaag volle bak voor de overwinning gaan. Drachtster Boys wordt teruggedrongen op eigen helft en moet alles uit de kast halen om de tegenstander van scoren af te houden. Kansen voor ATC blijven niet uit maar er wordt niet gescoord. Zoals wel vaker gebeurt in het voetbal als je zelf niet scoort dan valt de bal vaak aan de andere in het netje en gelukkig voor Drachtster Boys scoort Jelmer in de 32ste minuut met een bekeken schuiver in de hoek de 1-0. Misschien tegen de verhouding in, maar niemand van ons die daar over klaagde. We gaan met een 0-1 voorsprong de rust in na een strijdlustige eerste helft waarbij Drachtster Boys ook nog een keer met een afstandsschot de bovenkant van de lat toucheert.


Overtredingen

De tweede helft doet ATC er nog een schep bovenop en dat is niet alleen voetballend maar vooral in het maken van vele overtredingen waarbij men niet schroomt om meerdere malen met een te hoog gestrekt been onze spelers vol op de enkels te raken met meerdere blessures als gevolg. Onze scheidsrechter laat veel toe en wanneer hij niet anders kan fluit hij en deelt hij "slechts" een gele kaart uit. Gelukkig kunnen onze aangeslagen spelers de wedstrijd vervolgen. De wedstrijd gaat door en de overtredingen ook en onze scheidsrechter verliest steeds meer de controle over alles, maar nu weer even de focus op het voetballen. In de 80ste minuut valt de beslissing: uit een van de vele counters scoort Drachtster Boys de 0-2. Wat een vreugde bij onze spelers en bij ATC gaan de hoofden naar beneden ze zien het duidelijk even niet meer zitten en denken deze wedstrijd te gaan verliezen.

ATC trapt af en is even van slag DB komt in balbezit en krijgt zelfs nog een 1 op 1 kans op de 0-3 en dan is het over. Helaas de keeper komt goed uit zijn goal en houdt het schot tegen helaas niet 0-3 maar een lange bal naar voren over onze verdediging en ATC scoort. De vlag gaat omhoog buitenspel, maar net zoals bij zijn eerste vlagsignaal in de eerste helft laat de op 30 meter afstand staande scheidsrechter onze grensrechter met de vlag omhoog staan. Hij kent de goal toe zonder ook maar te reageren ook niet wanneer onze aanvoerder vraagt of hij naar onze grensrechter moet gaan omdat deze voor buitenspel vlagt.

85ste minuut ATC krijgt weer hoop en Drachtster Boys neemt de aftrap de bal is weer in het spel en nu is het oppassen geblazen want de strijd is nog niet gestreden ATC gaat volle bak voor de bal in de 87ste minuut een voorzet komt in onze 16 meter via het hoofd van onze verdediger belandt de bal tegen zijn hand en ja hoor de man die al een tijdje de kluts volledig kwijt is fluit voor hands legt de bal op de stip. De spits van ATC laat deze kans niet onbenut en schiet de strafschop binnen 2-2. beide ploegen zijn moe maar proberen ook nog voor de winst te gaan. Dan in de 97ste minuut valt het laatste fluitsignaal einde wedstrijd.

Vooraf zou je denken een gelijkspel uit bij de mede koploper is niet slecht maar na een 0-2 voorsprong leek de wedstrijd min of meer gespeeld en dan is een gelijkspel zuur. Vooral ook wanneer hun trainer aangeeft dat hun eerste goal volgens hem buitenspel was en dat van de 5 gele kaarten die zijn spelers kregen er wellicht 2 rood hadden kunnen zijn. Achteraf hebben we niks aan zijn woorden en kan ik zeggen dat onze mannen hebben gestreden voor wat ze waard zijn en niet verliezen er heeft voor gezorgd heeft dat we nog steeds even veel punten hebben als de koploper en we op doelsaldo op een mooie tweede plek staan in de 3e divisie.

Met nog 6 wedstrijden te gaan ligt de strijd om de eerste plaats, die recht geeft op promotie na de laatste wedstrijd op 18 december.

Wilt u ons als voetballiefhebber een keer zien spelen dan bent u van harte welkom bij ons eerstvolgende wedstrijd op zaterdag 6 november thuis tegen D.Z.O.H. uit Emmen of zaterdag 13 november thuis voor de beker tegen Be Quick 1887 O18.

Tot ziens bij de wedstrijden van Drachtster Boys O19-1.