Eerste verlies Drachtster Boys

Drachtster Boys speelde zaterdag zijn tweede thuiswedstrijd tegen VV Groningen, de ploeg die zijn eerste wedstrijd thuis tegen Zeerobben op miraculeuze wijze winnend wist af te sluiten na een 0-2 achterstand voor rust, en een 2-3 achterstand in de negentigste minuut, om vervolgens met twee goals in blessuretijd toch nog te winnen, puur op individuele klasse. Drachtster Boys was dus gewaarschuwd voor deze technisch vaardige ploeg.

DSC 3048 3

In vergelijking met de wedstrijd van vorige week was Drachtster Boys-trainer Ommar Jager gedwongen op maar liefst drie plekken in zijn team wijzigingen aan te brengen vanwege blessures. Het betekende een aftastend begin, en dat gold voor beide teams omdat VV Groningen er zich terdege van bewust was dat Drachtster Boys vorige week titelkandidaat WHC een fikse kater had bezorgd door in Wezep met 0-2 te winnen.

DSC 3090 8

Het positiespel aan beide kanten oogde de eerste helft verzorgd, al was het soms wat rommelig door te veel balverlies, aan de kant van Drachtster Boys vanwege vaak regelmatig slordige passes en aan de kant van VV Groningen door een te ver doorgezette individuele actie. Daardoor was het aantal kansen voor beide goals op de vingers van een hand te tellen. Totdat even de vlam in de pan sloeg. In de vijftiende minuut verraste Drachtster Boys-speler Sicco Bouwer vriend en vijand door vanaf iets over de middellijn keeper Jamal Fadili volledige in de luren te leggen door de bal over lange afstand ineens over hem heen te lepelen: 1-0. En nog geen minuut later deed Jonathan Hensens namens VV Groningen exact hetzelfde, na onnodig balverlies op het middenveld bij Drachtster Boys: hij verschalkte keeper Emile Peters met een bekeken afstandsschot.

Twee ploegen die derhalve aan elkaar gewaagd waren, deze eerste helft, met een gedisciplineerd Drachtster Boys en een frivool VV Groningen. Jurjen de Groot legde bij zijn eerste basisplaats dit seizoen een enorme ijver aan de dag, maar was niet altijd gelukkig in zijn passing, Wilco Berghoef kweet zich prima van zijn taak door de snelle Groningen-aanvaller Ifeayi Gorissen gedegen in bedwang te houden. Ook de uit de eigen opleiding afkomstige Dave Boonstra speelde een onopvallende maar degelijke wedstrijd, waarmee de eigen kweek aantoonde steeds beter het niveau van de eerste klasse aan te kunnen en het opleidingsplan van Drachtster Boys steeds meer vruchten afwerpt.

DSC 3059 4

De tweede helft begon veelbelovend met een mooie een-twee tussen de ervaren en ook deze wedstrijd weer sterk spelende Joël Wagenaar en Sicco Bouwer, maar de voorzet op maat van Joël Wagenaar werd niet gepromoveerd tot doelpunt. Ook een mooie combinatie tussen Joël Wagenaar en de hardwerkende Rudolf Banga leverde geen succes op. Drachtster Boys zette duidelijk aan, maar simpel balverlies van Sicco Bouwer leidde tot een hachelijk moment voor Drachtster Boys doelman Emile Peters die fraai redde. Het was een teken voor de Drachtster Boys-spelers om bij de les te blijven, want de Groningen-spelers toonden regelmatig hun technische klasse met fraai combinaties en snelle individuele acties.

En dat bleek in de 67e minuut. Door onnodig balverlies in de verdediging van Drachtster Boys kwam de bal ineens bij Groningen-speler Tyson Dos Santos terecht, die zich niet bedacht en verwoestend de 1-2 binnenschoot. Drachtster Boys probeerde daarna met diepe ballen de verdediging van Groningen te ontregelen om de gelijkmaker te forceren, maar deze waren een gemakkelijke prooi voor de verdedigers en keeper van Groningen. En toen dezelfde Groningen-speler Dos Santos op sublieme wijze een vrije trap achter de kansloze Drachtster keeper Emile Peters krulde en daarmee de 1-3 aantekende, leek de nederlaag onafwendbaar, vooral ook omdat Drachtster Boys even de kluts kwijtraakte en Groningen kans op kans kreeg de voorsprong verder uit te bouwen.

DSC 3084 7

Maar het moet gezegd: Drachtster Boys bleef knokken voor wat het waard was. Laatste man Dennis Hoekstra werd naar voren gedirigeerd - invaller Thom Zwart naam zijn taak in de verdediging over- en de ploeg probeerde toch nog langszij te komen. En waarachtig: bijna lukte dat. In de 87e minuut knalde Jurjen de Groot de 2-3 tegen de touwen, en als hij niet ver in blessuretijd wat meer rust genomen had een kopbal beter te plaatsen, had hij de man-of-the-match kunnen worden: daar waar iedereen dacht aan de 3-3 vloog de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal van de uitblinkende Groninger keeper Fadili Jamal. Daarmee nam VV Groningen de drie punten wellicht verdiend mee naar huis, maar liet Drachtster Boys zien mentaal de nodige veerkracht te bezitten.