Drachtster Boys verslikt zich in Oranje Nassau

Smaakte de 1-4 overwinning een week geleden bij VV Winsum naar meer, zaterdag 16 oktober liet Drachtster Boys zich volledig de kaas van het brood eten en wist het niet het bestek te bemachtigen waarmee de Groninger opponenten aangepakt dienden te worden, met een zeer terechte 1-3 nederlaag als gevolg.

DSC 9073

De start van de wedstrijd was veelbelovend. Al na tien minuten spelen stond er een 1-1 stand op het scorebord en waren er aan beide kanten diverse goede mogelijkheden die score uit te breiden. Een vlotte combinatie tussen Sicco Bouwer en Harmen Visser leidde in de vierde minuut tot een kans voor Kasper Dekens die met een fraai diagonaal schot Oranje Nassau-keeper Barhouss kansloos liet. Maar in de negende minuut kwam de ploeg uit Groningen al op gelijke hoogte door een fraai stiftje van Ruendel Martina.

Het spel golfde in deze beginfase op en neer, maar het was vooral voor de verdediging van Drachtster Boys alle hens aan dek vanwege de snelle vleugelspitsen van Oranje Nassau. Daarbij hielp het niet dat er in het spel van Drachtster Boys slordigheden slopen, waardoor zich een aantal hachelijke momenten voor het doel van keeper Emile Peters voordeed. In de 33e minuut was hij echter kansloos op een frommelgoal van alweer Ruendel Martina, die in het strafschopgebied wegdraaide bij zijn directe tegenstander en in een fractie van een seconde de onoplettendheid in de verdediging van Drachtster Bos vanwege vermeend buitenspel slim afstrafte: 1-2.

Drachtster Boys was van goede wil, de inzet was zeker meer dan voldoende, maar het ontbrak de ploeg aan gogme, aan scherpte en aan technisch vermogen. De balcontrole liet bij veel spelers te wensen over, het middenveld was volledig in handen van Oranje Nassau en individuele fouten leidden tot onderbreking van eigen kansrijke aanvallen en hachelijke situaties voor eigen doel. Sporadisch creëerde Drachtster Boys een kansje, zoals in de 41e minuut toen Joël Wagenaar een formidabele pegel afvuurde op keeper Barhouss, die hij bekwaam pareerde.

De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste helft. Een onmachtig Drachtster Boys wilde wel, maar was niet bij machte de eigen boterham te beleggen met een dik plak kaas. Integendeel: in de 68e minuut verloor Joël Wagenaar symptomatisch op knullige wijze de bal en hij stelde daarmee Oranje Nassau-speler Rick Wiersma in staat op werkelijk schitterende wijze de 1-3 tegen de touwen te jagen.

Een wanhoopsoffensief van Drachtster Boys met de inzet van alle beschikbare wissels mocht niet baten: de nederlaag tegen het team van onder andere oud-Drachtster Boys-spelers Ard Veenhof en Paul Bergtop was vandaag onontkoombaar. Natuurlijk wacht trainer Omar Jager nog op de terugkeer van een aantal geblesseerde spelers, en heeft hij met talenten als Ruben Patricio volop de kans te bouwen aan een uitgebalanceerd team, er is voorlopig genoeg werk aan de winkel.

Jan Willem Visser

Foto's: Tibbemsma Fotografie