Drachtster Boys ontvangt Fair Play Certificaat

DRACHTEN – Gisteren heeft Drachtster Boys het FairPlay certificaat overhandigd gekregen. Voorzitters Ab de Kwaadsteniet (Drachtster Boys) en Jan van Driel (KNVB district Noord) hebben hun handtekening onder het certificaat geplaatst.

0311 Fair Play certificaat 2

Drachtster Boys schenkt al jarenlang veel aandacht aan haar verenigingsscheidsrechters. Door het bieden van de juiste faciliteiten en de benodigde begeleiding, heeft de vereniging een gedegen korps op weten te bouwen. Wekelijks voorziet dit korps erin dat vrijwel alle wedstrijden op ons sportpark met officieel gediplomeerde scheidsrechters bemand zijn. De KNVB en ARAG hebben de vereniging hiervoor gecomplimenteerd en Drachtster Boys het FairPlay certificaat overhandigd. Deze wordt uitgereikt aan verenigingen die een professioneel scheidsrechterbeleid voeren. Drachtster Boys behoort hiermee landelijk tot een selecte groep van zes verenigingen die dit certificaat gisteren in ontvangst heeft mogen nemen.

Gisterochtend kwamen de delegaties van de KNVB, ARAG en Drachtster Boys tezamen om op deze bijzondere dag het certificaat te ondertekenen. Hierbij was ook Kevin Blom, betaald voetbalscheidsrechter en lid van de internationale elitegroep, aanwezig. Hij maakte onder andere een rondje langs de velden. Voor enkele jonge scheidsrechters was dit een prachtige ervaring, gezien zij tijdens hun wedstrijden op zijn adviezen konden rekenen.

Als slotakkoord van de dag kreeg Ab de Kwaadsteniet uit handen Sonja Stelvoort (ARAG) het FairPlay Zone bord uitgereikt.