Drachtster Boys/HR Piping wint opnieuw van beter spelend Zeemacht

Ging het vorige week over de zg.`` rode lijn`` waarachter Zeemacht verdedigde deze keer (competitiewedstrijd) waren de Helderse vrouwen vaker en gevaarlijker te vinden op de Drachtster helft. Desondanks wisten de meiden van coach Symen Abe Hoekstra voor rust 2 maal te scoren. Eenmaal via Mariel Miedema , die haar eerste doelpunt maakte in Drachtster dienst en Sieta de Vries die op aangeven van Esther van Toledo vrij kon intikken. Inmiddels had Zeemacht zichzelf beloond met een doelpunt gemaakt door Melissa Zijlstra die in de 2e helft met een behoorlijke blessure het veld moest verlaten. Ruststand derhalve 1-2.

20211008 201030

De Drachtster dames kwamen redelijk gefocust uit de kleedkamer. Er werd een tandje bijgezet en de dames van Zeemacht werden verder onder druk gezet. Dat resulteerde in de 27e minuut in de 1-3 door een schot van Esther van Toledo en de 1-4 kwam op naam van Jessie Prijs. Wedstrijd gespeeld.

Volgende week vrijdag wordt de Friese derby weer in ere hersteld. Dan namelijk voetballen de meiden van Drachtster Boys/HR Piping thuis om 20.30 uur tegen Libertas uit Damwoude. Prachtig affiche!