Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint overtuigend van Feyenoord Futsal VR1. (1-4)

Je weet het van te voren maar nooit. Reeds enkele weken in training en een aantal oefenwedstrijden gespeeld….maar je weet het maar nooit. Hoe staat het team `` er op ``, hoe heeft de tegenstander zich ontwikkeld? Vragen waarbij je wel een antwoord denk te hebben..maar toch. Eerst zien en dan geloven.

0912 Feyenoord DFT

Het team van trainer Symen Abe Hoekstra , met daarin 2 debutanten (Suzanna Deckers van Team Alkmaar en Martine Koopmans van DFT2) begon messcherp aan de wedstrijd. Het strijdplan was duidelijk. Druk naar voren zetten en de tegenstander vast zetten op eigen helft en zo door middel van snel balbezit scoren.

Na een wat aarzelend begin van beide teams, immers dit was de eerste wedstrijd weer sinds oktober 2020, was met name Drachtster Boys HR Piping VR1 de zenuwen de baas en dat resulteerde in de 15e minuut in de 0-1 door Lisanne Kempe die door een `woud `van speelsters keepster Bianca Troost kansloos liet. En daar bleef het bij in de 1e helft.

Start 2e helft, na 30 seconden vanaf de aftrap, was daar de 0-2 door Amber Werkman die op een uitgekiend balletje van Martine Koopmans de bal voor het inlopen had. Feyenoord deed iets terug in de 32e minuut. Jennifer Oliveira draaide tussen twee speelsters weg en de bal caramboleerde via een DFT speelster in de verre hoek 1-2. De mooiste goal kwam uiteindelijk tot stand door prachtig samenspel van Jessie Prijs, Lisanne Kempe en uiteindelijk maakte Esther van Toledo de 1-3.

Feyenoord begon nog met een meevoetballende keepster te spelen waardoor Aafke de Hoek de bal kon onderscheppen en in het lege doel kon schieten. 1-4, tevens de eindstand.

Volgende week speelt Drachtster Boys HR Piping VR1 thuis opnieuw tegen Feyenoord Futsal VR1 om 20.30 uur in de SNIJ Noordhal. Ditmaal voor de landelijke KNVB beker. Publiek is welkom, weliswaar met in achtneming van de huidige Corona regels.

Selectie Feyenoord Futsal: Bianca Troost, Khaoula Kadiri, Iris Zoon, Eline Blaauw, Priscilla de Bil, Alyssa Dijkstra, Viviane Verheijen, Jennifer Oliveira, Felicia Farhad Sedighi, Celine Lindhoudt, Garbriëlle van Driel, Sherallin Henriquez en Julianne de Leeuwe.

Selectie Drachtster Boys/HR Piping Vr1: Anna Reitsma, Amber Werkman, Aafke de Hoek, Suzanna Deckers, Esther van Toledo, Jessie Prijs, Lisanne Kempe, Martine Koopmans en Sieta de Vries.