Drachtster Boys/HR Piping VR1 winnen derby van zv Libertas/Weed Free Service VR1 (5-2)

Met de wedstrijd Drachtster Boys/HR Piping Vr1 tegen Libertas/Weed Free Service Vr1 is de Friese Derby in ere hersteld. De start van de competitie en beker heeft de vrouwen van coach Symen Abe Hoekstra het nodige vertrouwen gegeven. Vier wedstrijden gewonnen. Maar tegen het talentvolle jeugdige team uit Damwoude mocht er een interessant potje zaalvoetbal worden verwacht en deze verwachting kwam ook uit.

DSC 8773

Drachtster Boys/HR Piping begon sterk. Het eerste schot van Mariël Miedema ketste buitenkant paal over de achterlijn en aanvoerster Lisanne Kempe was net een pas te laat op de voorzet van Aafke de Hoek. Sam Bosma nam het voortouw bij Libertas, maar stuitte een paar keer op de hele wedstrijd goed keepende Anna Reitsma. Ondanks de gretigheid van Libertas was het Aafke de Hoek die de 1-0 kon maken (7e minuut). Lisanne Kempe zette, op aangeven van Esther van Toledo, Aafke de Hoek vrij voor het midden van de goal waarna zij de bal eenvoudig kon binnenschieten. De 2-0 was een ingestudeerde aanval van Drachtster Boys. Na een overstapje van Jessie Prijs liep zij zichzelf vrij voor de goal. Esther van Toledo bediende haar blindelings en Jessie Prijs liep de bal zo binnen.

In de tweede helft bleven de jonge meiden van Libertas komen. Toch was het na 11 minuten opnieuw Jessie Prijs die profiteerde van het balverlies van Libertas en de bal in de verste hoek achter keepster Laura Hummel schoof: 3-0. Daarna was Drachtster Boys wat slordig en lieten de jonge meiden van Libertas van zich horen. Sam Bosma en Simone Hofer zetten de aanval op, waarna vanuit het midden de vrijgelaten Mariksa Bosma bij de tweede paal binnen kon schieten: 3-1. Vlak daarna was het Martine Koopmans die met slim balletje maar ook een beetje geluk -de bal ging door de benen en via de hak van keepster Hummel- de bal binnen schoot: 4-1. En nogmaals Libertas: Simone Hofer werd volledig vrijgelaten. Met een afstandsschot schoof zij de bal achter keepster Reitsma. 4-2. Het slotakkoord was voor Esther van Toledo. Met een sambasoloactie schoot zij de bal fantastisch binnen. Eindstand 5-2.

Na de wedstrijd werd er officieel afscheid genomen van speelster Simone Hofer en keepster Laura Hummel, nu uitkomend voor zv Libertas.

Volgende week ligt de competitie stil wegens Interland verplichtingen, met o.a. onze keepster Anna Reitsma. De oranje zaalvrouwen spelen vanaf woensdag 20 oktober de “main round” voor de EK-kwalificatie, Women’s Futsal EURO, in Minsk tegen thuisland Wit-Rusland, Rusland en Hongarije. Jessie Prijs en Esther van Toledo hebben beide moeten afzeggen wegens familie omstandigheden.

De volgende wedstrijd van DFT1 is op vrijdagavond 29 oktober om 20.30 uur uit in Groningen tegen GSFV Drs.Vijfje VR1.

Foto’s Tibbesma Fotografie

Selectie Drachtster Boys/HR Piping Vr1: Anna Reitsma, Aafke de Hoek, Martine Koopmans, Esther van Toledo, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Mariël Miedema, Sieta de Vries, Richelle Gordijn en Daphne de Jong.

Selectie zv Libertas: Laura Hummel, Evelien Mensies, Thirza Leistra, Jeanine Bosma, Mariska Bosma, Silke van der Wal, Simone Hofer, Linda Bosma, Sam Bosma, Renza Dijkstra en Anique Hoogeveen.

Bekijk ook de samenvatting van Omrop Fryslân:

DSC 8734 1
DSC 8863