Drachtster Boys/HR Piping VR1 voetbalt zich in 4 minuten langs Feyenoord Futsal VR1 (5-1)

Meestal duren wedstrijden tussen beide teams de gehele looptijd van de klok. Vanaf de 1e tot en met de laatste minuut spanning alom. Daar was vrijdagavond in de SNIJ Noordhal niets van te merken. Tussen de vierde en de vijfde minuut bracht de ``Queen`` of the assists Esther van Toledo drie maal een medespeelster in een positie om te scoren.

0917 dft feyenoord 02

Eerst Jessie Prijs met de 1-0, daarna nog een keer Prijs die keepster Troost passeerde dus 2-0 en iets later Lisanne Kempe die de bal voor het inschieten had, 3-0. In de 16e minuut was het Martine Koopmans, met een wonderschone lob, die keepster Troost passeerde, met de 4-0. Toen was de wedstrijd eigenlijk voorbij. Nog wel een tegendoelpunt in de 17e minuut van de Rotterdamse Alyssa Dijkstra, 4-1, maar dat was het dan wel.

In de tweede helft zette Feyenoord Futsal, onder luide coaching van trainster Sharon van Zadelhoff, druk op de Drachtster defensie, maar het mocht niet baten. Sluitstuk van de avond was een eigen doelpunt van de Rotterdammers en hierdoor werd met 5-1 de wedstrijd door de vrouwen van Symen Abe Hoekstra gewonnen. Zeg maar drie punten in the pocket voor de bekerpoule.

Na de wedstrijd werd er officieel afscheid genomen van Rianne Mulder. Zij heeft er voor gekozen om haar carrière voort te zetten in Amsterdam (werk) en Hoorn (liefde en veldvoetbal).

Volgende week ligt de competitie stil wegens interlandverplichtingen, met o.a. onze speelsters Jessie Prijs, Esther van Toledo en keepster Anna Reitsma. Zij spelen in Portugal twee oefenwedstrijden tegen het nationale team van Portugal ter voorbereiding op de Women’s Futsal EURO main round in Wit-Rusland (oktober).

De volgende wedstrijd (beker) van DFT1 is op vrijdagavond 1 oktober om 19.30 uur uit in Den Helder tegen Zeemacht VR1.

Selectie Drachtster Boys/HR Piping Vr1: Anna Reitsma, Mariël Miedema, Aafke de Hoek, Suzanna Deckers, Esther van Toledo, Jessie Prijs, Lisanne Kempe, Martine Koopmans en Sieta de Vries.

Selectie Feyenoord Futsal: Bianca Troost, Khaoula Kadiri, Eline Blaauw, Alyssa Dijkstra, Viviane Verheijen, Jennifer Oliveira, Felicia Farhad Sedighi, Sherallin Henriquez, Celine Lindhoudt, Gabriëlla van Driel en Dounia El Biyar.

Foto’s Tibbesma Fotografie

0917 dft feyenoord 01
0917 dft feyenoord 03
Afscheid van Rianne Mulder