Drachtster Boys/HR Piping verslaat Zeemacht Vr1 ondanks 'rode lijn'

Rode lijn????? Dat verdient uitleg. Tijdens de vorige bekerwedstrijd van Zeemacht, uit tegen Os Lusitanos VR1, kreeg de Helderse formatie met 10-0 klop en dat was de reden dat men nu een andere insteek had gekozen. Door de luid roepende coach van Zeemacht werden hun meiden daar keer op keer aan herinnerd…….terug naar de rode lijn, terug naar de rode lijn. Deze rode lijn bevond zich op 2 meter van de middenlijn op de eigen helft van Zeemacht. Bij balverlies werd die positie dan ook onmiddellijk weer ingenomen. En ziehier het verloop van de wedstrijd.

20211001 193152

Zeemacht loerde op een spaarzame counter en Drachtster Boys/HR Piping moest maar zien hoe het zich door die verdediging kon spelen en scoren. Het moet gezegd: keepster Sterre Wendt kweet zich behoorlijk van haar taak en het duurde dan ook tot de 10e minuut voordat Jessie prijs de 0-1 scoorde op aangeven van Lisanne Kempe. Diezelfde Kempe scoorde de 0-2 nog geen minuut later met een wonderschone hakbal op aangeven van Jessie Prijs. Vlak voor het rustsignaal, zeg maar in de zoemer scoorde Esther van Toledo de 0-3 omdat ze haar voet nog net tegen de bal kreeg. Rust met 0-3.

De 2e helft vertoonde hetzelfde spelbeeld. Ondanks de 0-3 achterstand bleef Zeemacht `` de rode lijn`` tactiek hanteren en werd Drachtster Boys ietwat slordiger in de dekking, wat resulteerde in de 1-3 door Laura de Decker. Jessie Prijs maakte aan alle onzekerheid een einde en scoorde in de 26e minuut de 1-4

Wedstrijd gespeeld. Drachtster Boys/HR Piping heeft nu 6 punten uit 2 (beker)wedstrijden. Volgende week vrijdag 8 oktober spelen de Drachtsters wederom in Den Helder tegen Zeemacht VR 1 om 20.30 uur, alleen dan nu voor de competitie.

Selectie Zeemacht VR1: Sterre Wendt, Lara de Decker, Fabiënne Vaalt, Laura van der Worp, Lean Hamburg, Monica Scholes, Chantal Boon, Bianca Kwast en Valerie Fleijsman.

Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1: Anna Reitsma, Mariël Miedema, Aafke de Hoek, Suzanna Deckers, Esther van Toledo, Jessie Prijs, Lisanne Kempe, Martine Koopmans, Sieta de Vries en Richelle Gordijn.

20211001 193128
Ook bij deze wedstrijd aandacht voor de 'Week van de Scheidsrechter'