Drachtster Boys 6 besluit wedstrijd dan toch maar te winnen

Tja, daar sta je dan op veld F. Half 3 de wedstrijd. De mannen spelen zich in met zachte ballen. Dus maar even de ballen oppompen. Kwart over 2, alle ballen tellen, heb je wel nodig op veld F. De stok met het rondje eraan om de ballen uit de sloot te halen is zoek. Er is een overschot aan centrumverdedigers, toch een redelijke opstelling voor elkaar gekregen. 11 man in het veld. 1 vlagger en één die wat later komt. Geen toeschouwers. Geen bidons. Waterzak en spons zijn zoek, al sinds maart. Is toch niet Coronaproof.

Bal in sloot

In ONT 5 spelen enkele bekenden. Altijd leuk. Moeten wel winnen dus.

Er was gedoe bij ONT 5. Te weinig spelers meestal en geen steun van de technische commissie. Vier leiders opgestapt. Klaas van de opblaasuitleenspullen was nu leider. Jaren mee gezaalvoetbald in mijn fitte jaren. Hij had uitgeprinte papieren mee om het voetbal beter te laten gaan. Hij deed oprecht zijn best om ONT 5 naar succes te brengen. Mooi dat hij dat dan op zich neemt.

De wedstrijd: Zoals dat dan heet waren de teams aan elkaar gewaagd. Eigenlijk kwam ONT best gevaarlijk door over hun rechterkant. Freek liep de longen uit het lijf en zag meerdere tegenstanders in zijn zone. Gelukkig is hij dan in staat om met positieve coaching zijn medespelers te vragen om hem te helpen. Pieter reageerde daar dan ook heel hulpvaardig op.

Kortom. Rust 0-0. Drie ballen in de sloot en nog 2 over, waarvan één veel te hard. Prima scheidsrechter Sander rookte tevreden een sigaretje. Hij had ook een ONT-er na een rare overtreding geel gegeven in de eerste helft

Thee op het veld. Prima weer om te voetballen. Twee ballen weer terug gevonden. Kortom, tijd voor de tweede helft. Drachtster Boys 6 speelde beter. Toch een terechte penalty tegen. Sebas, onze keeper heeft de penalty tegengehouden. Dat is zijn taak ook trouwens.

Daarna besloot Drachtster Boys 6 om de wedstrijd dan toch maar te winnen. Wilco en Dennis scoorden dus. 2-0 de einduitslag.

Een prima overwinning. Bezegeld met een biertje op het veld en het mondeling delen van hoe goed we waren. Vlak voor het arbitrale trio van het 1e langs met de lege theeketel. Theeketel terug naar het clubhuis, de vlaggen in het ballenhok en de overgebleven ballen in de ballenzak. Snel naar huis daarna. Voetbal en wielrennen op tv en bier in de koelkast.

- Henk Petersen