Drachtster Boys 4 klaar voor jubileumjaar

Ooit, tien jaar geleden waren er eens een paar voetballers. Jong, onbezonnen en met de sterke behoefte om samen aan een nieuw team te bouwen. En zo geschiedde. Met illustere namen als Jorick Hoff, Rutger Hoekstra en Michiel Hendrickx werd vanaf het eerste begin geïnvesteerd in kwaliteit en ontstond een prachtig mengsel van spelers. De allereerste wedstrijd: een absoluut fiasco. Aan het einde van het debuutseizoen: Kampioen! Onder leiding van Wout Visscher en Jack Renkema steeg de ploeg in de jaren daarna naar grote hoogten!

Teamfoto 4e

Een periode van avontuur, successen en een enkele degradatie volgden. Wie herinner zich niet de spannende bekerwedstrijden op ons geliefde veld D, de snoeiharde derby’s tegen ONT of de krakers tegen ploegen als ACV en Urk? Na twee kampioenschappen en het veroveren van de noordelijke beker kon Wout Visscher een aantal jaren geleden met een gerust hart afscheid nemen en genieten van zijn trainerspensioen. Helaas bleef het daar niet bij. Want helaas kwam ook interesse op gang voor die andere architect van dit ploegje. En dus maakte Jack Renkema een mooie gegunde transfer naar ons vlaggenschip! Ze mogen hun handjes dichtknijpen met zo’n topper aan boord!

Als redder in nood stond stond daar Willem de Graaf. De man met ONB bloed, maar met een stille liefde (Drachtster Boys). Wie anders dan hij was in staat om dit groepje fanatiekelingen in het gareel te houden? Precies. Niemand. Onze dankbaarheid aan het adres van Willem is bijzonder groot. Een goede trainer, teambuilder en bovenal een fijne vent!

Nu, tien jaar verder, zijn we (de meesten) ontwikkeld tot volwassen mannen. Buiten het veld althans, want zodra de fluit gaat is van sleet nog geen enkele sprake. Mensen als Jorrit ‘de Hazze’ de Jong, Danny Schaaf en Marcel de Witte bestrijken nog moeiteloos de rechterflank, goalie Stefan Bergsma maakt van het doel nog altijd een onneembare vesting en met spitsen als Jan van der Wiel, Hans Keizer en Klaas Johan Knevelman komt elke tegenstander bevreesd naar het Drachtster Bos. De leiding is inmiddels in handen van tacticus Giso Boelens, nestor Willem de Graaf en teammanager Simon Elsenga. Een technische staf om ‘u’ tegen te zeggen!

Het afgelopen seizoen, het échte jubileumjaar, werd wreed verstoord door een Chinees virus. Een potentieel succesvol, feestelijk jaar werd abrupt afgebroken en we gingen allemaal in een lange winterslaap. Nu de eerste stappen op het veld weer zijn gezet gloort er hoop. Hoop op een jaar vol overwinningen, feesten en samenzijn!

Nieuw seizoen, nieuwe kansen

Of dit ijdele hoop is moet blijken, maar vanuit de technische staf is hard gewerkt om alle randvoorwaarden optimaal in te vullen. De uitgebalanceerde selectie blijft met 21 man intact en als oude wijn ontwikkelt de ploeg zich nog altijd in een opgaande lijn. De druk op de coaches neemt daarmee ook zienderogen toe. Er moeten immers prijzen worden behaald met dit materiaal!

Van een spraakmakende kwaliteitsimpuls is daarmee voor komend seizoen dus geen sprake. Daarentegen is er weldegelijk sprake van een andere impuls; een financiële! Hiermee zijn we in staat om nieuwe inloopshirts, wedstrijdshirts en ander materiaal aan te schaffen. Om succes te halen gaat het immers om de details…

De afgelopen jaren is Drachtster Boys 4 ondersteund door Outboard Occasions en Eetcafé de Zaak. Ook de komende jaren zullen deze trouwe shirtsponsoren op ons nieuwe wedstrijdshirt prijken!

De CEO’s van DIM hovenier en Infras hebben dit de afgelopen jaren eens aangekeken en hebben gezien wat de waarde van het sponsorschap bij Drachtster Boys 4 teweeg brengt. De exposure in de regio is vanzelfsprekend niet van geringe omvang. Ze hebben na lange, intensieve gesprekken daarom besloten om per direct toe te treden tot het sponsorgilde!! Het plaatje wordt tenslotte compleet gemaakt door een gulle gift vanuit Arrix ICT. Een fantastische bijdrage van alle partijen waarmee ons elftal én de club wordt ondersteund. Bedankt mannen!!

Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een succesvolle, feestelijke rentree in het Drachtster Bos. Hopelijk zien we elkaar snel weer op of rond de velden en proosten we op ons jubileumjaar! Wij hebben er zin in!

Tsjoch! 🍻 ⚽️

Selectie seizoen 2021-2022

De selectie in het komende seizoen bestaat uit:

Michel van Mersbergen, Danny Schaaf, Matthijs Kort, Michiel Hendrickx, Dennis de Wilde, Marcel de Witte, Joost Pragt, Henk Schotanus, Ronald Mook, Jelte én Jorrit de Jong, Stefan Bergsma, Hans Keizer, Klaas Johan Knevelman, Kevin Elsenga, Jan van der Wiel, Marco Braaksma, Sietse Johan Miedema, Sjoerd Venema, Wouter Hendrickx, Pieter Melle van der Meulen.

Noot redactie: de teamfoto komt uit pre-coronatijden.