´De aftrapmodule´ van de KNVB: zeer geslaagde avond bij Drachtster Boys

Op donderdagavond 30 september 2021 heeft bij Drachtster Boys de aftrapmodule van de KNVB plaatsgevonden. 16 enthousiaste en ambitieuze trainers van de jeugdopleiding (zowel boven- als onderbouw) maakten onder de inspirerende leiding van Benjamin Sietsma (Docent KNVB) kennis met de mooie functie van jeugdtrainer.

Aftrapmodule bij Drachtster Boys

De aftrapmodule is een onderdeel van het welkomstprogramma van de KNVB waar een aantal verenigingen in Nederland aan deelnemen. Tijdens deze praktijkbijeenkomsten worden de jeugdtrainers geholpen met de rol die zij hebben in het begeleiden, trainen en coachen van een team. Naast de aftrapmodule krijgen de jeugdtrainers ook toegang tot ‘Het Assist Trainersdashboard’. Dit is een digitale assistent voor iedereen die een team traint of coacht. Indien de jeugdtrainer geregistreerd is, krijgt hij of zij toegang tot inspirerende artikelen, voetbalvormen en voetbalkennis. Dit dashboard is voor jeugdtrainers op ieder niveau en dus uitermate geschikt om je als jeugdtrainer verder te ontwikkelen.

Bij Drachtster Boys vinden wij het belangrijk om te investeren in de ontwikkeling van jeugdtrainers. Wij zijn er van overtuigd dat iedere speler een goede trainer verdient! Deze aftrapmodule draagt bij aan onze visie en de aankomende maanden zullen er nog meer intervisies en andere inspirerende bijeenkomsten plaatsvinden.

Wil je bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding van Drachtster Boys?

Neem dan contact op met Hoofd Jeugdopleidingen (Onderbouw) Mark Peters (mark.peters@drachtsterboys) en wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen (in wat voor rol dan ook).