Coronamaatregelen sinds 14 november 2021

De nieuwe coronamaatregelen zijn al een paar dagen van kracht, maar zullen zich wellicht vooral vanaf komende zaterdag doen voelen. We zetten de belangrijkste regels even op een rij en we doen op iedereen een beroep deze zo goed mogelijk na te leven.

Hoofdveld vanaf hek

Meest in het oog springend is natuurlijk het verbod op toeschouwers op het sportpark. Het zal weer stil worden langs de lijn. Dat betreuren wij ten zeerste, maar we zijn blij dat onze jeugd- en seniorenteams in ieder geval kunnen voetballen. Juist in deze tijd is sport van essentieel belang. Maar op ons sportpark is dus alleen toegang voor sporters en vrijwilligers.

Wij verzoeken spelers, trainers, scheidsrechters, vrijwilligers en andere betrokkenen om een bezoek aan Sportpark Drachtster Bos zo kort mogelijk te laten duren. Zo dragen wij als voetbalverenigingen hopelijk bij aan het terugdringen van de besmettingen en hopen we dat straks het publiek bij wedstrijden en trainingen en het gezellige clubleven weer mogelijk wordt.

Kantinebezoek

  • De sportkantines vallen onder de regelgeving voor de horeca.
  • Voor horeca, zowel binnen als op buitenterrassen (eet- en drinkgelegenheden) is het coronatoegangsbewijs verplicht.
  • Zowel in de sportkantine als op het terras geldt dat men gebruik maakt van een vaste zitplaats (placering).
  • Om toegang te krijgen tot de kantine en het buitenterras is vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs nodig.

Tot slot

Voorlopig is het alleen op deze manier mogelijk om te blijven voetballen. We willen een ieder vragen deze regels, maar vooral ook onze vrijwilligers te respecteren. We willen graag voetballen, en voetbal mogelijk maken. We snappen dat deze maatregelen voor discussie vatbaar zijn. De clubs zijn via de KNVB ook continu met de politiek in overleg. Oftewel: probeer je een paar weken in deze vervelende situatie te schikken, en hopelijk zien we elkaar dan weer spoedig langs de lijn.

Bestuur vv Drachtster Boys