Benauwde zege Drachtster Boys/HR Piping VR1 op zvv Den Haag VR1.

Lag het aan de publiek-loze atmosfeer, was het de première van de livestream, waren het de ietwat pietluttig fluitende scheidsrechters? Of was het gewoon een slechte wedstrijd van Drachtster zijde?

De staf van zvv Den Haag prees achteraf de inzet van hun meiden, maar reisde wel weer zonder punten terug naar de Hofstad. In tegenstelling tot coach Symen Abe Hoekstra die sprak van een abominabel slechte prestatie van zijn vrouwen. Echter wel afgesloten met 3 punten.

DFT ZVV Den Haag 01

Als er in een wedstrijd 5 gele kaarten te ‘bewonderen’ zijn, dan mag je toch wel spreken van een harde, onsportieve wedstrijd. Echter niets is minder waar. Vermeende handsballen werden afgefloten en meteen werd er een gele kaart getrokken. En meer van dit soort onzinnige gele kaarten werden er gegeven door de 2 scheidsrechters in deze zeer sportief verlopen wedstrijd.

Na 2 minuten lag de bal al in het Haagse netje. Een mooi uitgevoerde 1-2 tussen Jessie Prijs en Esther van Toledo werd door laatstgenoemde keurig binnen gewerkt; 1-0. Iedereen ging er eens goed voor zitten (voor de livestream dan wel te verstaan) echter het werd niks meer. Den Haag loerde op de counter en Drachtster Boys/HR Piping kwam maar niet door de verdediging van Den Haag heen. Ondanks een hakbal van Rianne Mulder en een schot van Mariël Miedema bleef het 1-0.


Vermeend hands

In de 2e helft kreeg Den Haag een penalty na 2 minuten door vermeend hands van Esther van Toledo. Ze kreeg van de wat warrige scheidsrechter eerst een rode kaart voorgeschoteld die na enig commentaar werd omgezet in geel. Priscilla de Vos schoot de bal hard en onberispelijk achter keepster Laura Hummel; 1-1. Nog geen minuut later vertrok Esther van Toledo vanaf de eigen helft en werd door niets en niemand een strobreed in de weg gelegd, kortom een hard schot vloog, onder keepster Roxanna Monkou, in het doel en wederom stond DFT op voorsprong; 2-1. In de 36e minuut leidde een misverstand in de Drachtster defensie tot de gelijkmaker van Den Haag middels Viviënne Knegtmans; 2-2. Het Drachtster antwoord bleef precies 30 seconden uit. Jessie prijs draaide weg bij de keepster en scoorde de 3-2. Dit was tevens de eindstand.

Snel op naar volgende week vrijdag 16 oktober. Dan speelt Drachtster Boys/HR Piping uit tegen Drachtster Boys VR3 in de Landelijke KNVB beker om 20.30 uur. Deze wedstrijd is ook te volgen via de livestream.


Gele kaarten: Dr.Boys; Rianne Mulder, Esther van Toledo, Lisanne Kempe en Sieta de Vries.

Gele kaart: zvv Den Haag Esmeralda van den Heerik.

Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1: Laura Hummel, Amber Werkman, Rianne Mulder, Aruni Westerhout, Esther van Toledo, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Mariël Miedema, Sieta de Vries en Richelle Gordijn.

Selectie zvv Den Haag: Roxanne Monkou, Félicienne Minnaar, Samantha Chin-A-sang, Esmeralda van den Heerik, Rachella Becker, Viviënne Knegtmans, Priscilla de Vos, Angelica Hertstein, Yentl van Goch en Lisa Franken.

Foto’s Tibbesma Fotografie

DFT ZVV Den Haag 02