Onze maatschappelijke taak

Drachtster Boys is méér dan voetbal. Lees hier meer over onze maatschappelijke visie.

Een voetbalclub bindt mensen. Iedere zaterdag staan honderden mensen op het veld, binnen en buiten de lijnen. Mensen van verschillende leeftijden, afkomst en pluimage. Een club als Drachtster Boys, van zo'n duizend leden, vormt een maatschappij op zichzelf. Dat biedt talloze mogelijkheden om iets voor een ander te betekenen. Drachtster Boys zit het daarom als zijn taak om dat niet alleen voor de eigen leden, maar ook voor mensen buiten de club te doen. In de loop der jaren zijn er diverse acties gevoerd.

Dolfijn

Het is inmiddels een mooie traditie dat de zaalvoetballers van stichting Dol Fijn, sportstichting voor sporters met een verstandelijke beperking, één keer per jaar te gast zijn bij een wedstrijd van het eerste als 'Team van de week'. Spelers krijgen een vip-behandeling, gaan als playerescort mee op het veld en nemen penalty's in de rust. Voor alle betrokkenen een feest.

AZC schoolvoetbal

Integreren is meedoen, met elkaar sporten én samenwerken. Regelmatig spelen bewoners van het AZC mee, al dan niet in een eigen trainingsgroep. Maar er zijn meer plaatsen waar talenten ingezet kunnen worden, als vrijwilliger. Een mooi voorbeeld daarvan is de inzet van AZC-bewoners bij het schoolvoetbaltoernooi in 2019.

Wintertijd Challenge

Vanuit de eigen leden komen regelmatig verzoeken tot deelname aan evenementen voor het goede doel. Drachtster Boys verleent daaraan graag zijn medewerking. Het hoeft niet eens per se met voetbal te maken hebben. De nachtelijke mountainbikerit, gestart vanuit het clubhuis, voor Spieren voor Spieren, is daarvan een mooi voorbeeld.