Zaalvoetbal

Bij Drachtster Boys kun je op het veld voetballen, maar ook in de zaal. In de zaal wordt op zéér hoog niveau gevoetbald zelfs, vooral bij de vrouwen en meiden.

0119 dft alkmaar 04
Foto: Tibbesma Fotografie
1030 zaalheren 1 usquert
Foto: Romke Visser, Smelne Sport

Zaalvoetbal bij Drachtster Boys

Al sinds jaar en dag heeft Drachtster Boys meerdere zaalvoetbalteams. In het seizoen 2019-2020 zijn er drie vrouwen- en drie mannenteams. De thuiswedstrijden van Drachtster Boys worden gespeeld in de Snij Noord Hal, in de oksel van snelweg A7 aan de Sportlaan.

Snij noord hal
De Snij Noord Hal, vaste basis van Drachtster Boys Zaal. Foto via KV Drachten

Zaal: mannen

Drachtster Boys heeft drie mannenteams in de zaal. Zaal 2 en 3 zijn vooral recreatief van aard, Zaal 1 is in seizoen 2018-2019 gepromoveerd en komt nu uit in de hoofdklasse.

Meer weten over voetballen in de zaal bij de mannen van Drachtster Boys? Mail zaalvoetbal@drachtsterboys.nl voor meer informatie. Wil je contact met de wedstrijdsecretaris Zaal, mail dan wedstrijdsecretariszaal@drachtsterboys.nl .

Zaalheren 02
Foto: Romke Visser, Smelne Sport

Zaal: vrouwen

Drachtster Boys heeft inmiddels een mooie traditie en goede reputatie opgebouwd als het gaat om zaalvoetbal voor vrouwen en meiden. In seizoen 2019/2020 zijn er drie vrouwenteams:

  1. Zaalvrouwen 1, trotse landskampioen (én bekerhouder) van 2017. Al jaren speelt Drachtster Boys in de landelijke eredivisie, die er mede door inspanningen van Drachtster Boys Zaal ook gekomen is. Al die jaren speelt Drachtster Boys bovenin mee, doet het vrijwel elk jaar mee om de hoofdprijzen en bewaart het dus een hoog niveau. Het eerste bestaat uit vrouwen uit Drachten en wijde omgeving. Zaalvrouwen 1, ook wel bekend onder de vroegere 'geuzennaam' dft1 (nog te zien in de diverse socialmedia-uitingen), streeft er tevens naar om zoveel mogelijk eigen kweek door te laten breken.
  2. Zaalvrouwen 2 speelt hoofdklasse en bestaat uit oud-speelsters van Zaalvrouwen 1, gecombineerd met enkele talentvolle speelsters die wellicht de stap richting het eerste gaan maken.
  3. Zaalvrouwen 3 bestaat voornamelijk uit meiden die de ambitie hebben om bij Drachtster Boys het beste uit zichzelf te halen. Wellicht halen ze ooit het eerste. Zaalvrouwen 3 speelt eerste klasse.
0416 DFT Os Lusitanos 03

Meer weten?

Wil je meer weten over het talentenprogramma van Drachtster Boys zaalvrouwen, neem dan via de mail contact op met Cor Kramp.

0317 dft vijfje

Sponsors Zaalvrouwen 1

Zv1 hoofdsponsors
Hoofsponsors van Zaalvrouwen 1
Zv1 co sponsors
Co-sponsors van Zaalvrouwen 1