JO17-1 wint in winderig Hoorn

Zaterdag 1 februari reizen we af naar Hoorn om tegen de nummer 4, Hollandia O17-1, te spelen. Thuis hadden we nipt verloren met 1-2 tegen een taaie ploeg met veel krachtvoetballers.

Download

Het complex van Hollandia ligt pal aan het IJsselmeer en dat het daar hard waait hadden de mannen onderweg in de busjes al vernomen. De wind loeide diagonaal over het kunstgrasveld.

Na een bespreking en een winderige warming-up begonnen we om 15.00 uur in een 4-4-2 opstelling.

Beide teams speelden voorzichtig en hadden last van de wind. Uit een vrije trap van af links leek de bal naast te gaan maar tot ieders schrik aan Drachtster boys zijde drukte de wind de 1-0 binnen. Ai hiervoor waren we natuurlijk niet naar Hoorn gekomen.

Drachtster boys moest en ging ook in de aanval en dit resulteerde in de 1-1 circa 10 minuten voor de pauze. Met deze stand gingen we de rust in.

De trainer gaf nog enkele tactische aanwijzingen en na de laffe ranja begonnen we aan de 2e helft nu met de rug schuin in de wind. Hollandia wisselde vrij snel 3 spelers en gooide de complete opstelling om. Nu verwachten we een storm van aanvallen maar het bleef bij wat schoten naast of in handen van onze keeper. Drachtster boys JO17-1 hield stand en zocht de aanval als dat kon. Opeens een diepe bal uit ons middenveld in de 16 meter van Hollandia de keeper komt uit (1,68 meter groot) en de bal stuit over zijn uitgestoken handen richting de lege goal. Iedereen van Drachtster boys juicht na het laatste tikje van één van onze spitsen. Het had niet gehoeven, hij vlagt nu toch niet voor buitenspel, gelukkig de goal is een feit.

We komen op voorsprong en met drie nieuwe spelers in het veld trekken we de laatste 10 minuten de bevochten overwinning over de streep.

Wat een wilskracht, inzet en ontlading na deze fijne overwinning. Op deze manier kunnen we het veel ploegen lastig maken en de nodige punten halen. Zaterdag 8 februari om 10.45 uur thuis tegen FC Emmen en de week daarna uit tegen Go Ahead Eagels en zaterdag 22 februari thuis voor de beker tegen Be Quick 1887. Voor een plaats in de halve finale.