Drachtster Boys/HR Piping door naar halve finales beker

Dr. Boys/HR Piping VR1 leek al zeker van plaatsing voor de halve finale van de landelijke KNVB beker maar toch…. Er moest nog 1 wedstrijd gespeeld worden en om in de goede flow van 2020 te blijven het liefst ook gewonnen worden. (gelijkspel was al voldoende voor plaatsing).

0203 dft ext 01

De 1e helft was amper 2 minuten van start of de stand was al 2-0 voor de Drachtster vrouwen. Een wonderschone combinatie tussen 3 speelsters die uiteindelijk door Marije Procee werd binnen geschoten (1-0) en een keiharde voorzet van Esther van Toledo werd van richting veranderd door een eigen speelster van Exstudiantes en viel pardoes binnen; 2-0. Coach Marcus Jan Schiere greep onmiddellijk in met een time-out om de meiden uit Zwolle weer enigszins bij de les te krijgen wat vooralsnog geen succes opleverde want in de 18e minuut scoorde Lisanne Kempe op aangeven van Esther van Toledo en Jessie Prijs de 3-0 tevens ruststand.

In de 2e helft kwamen de Zwollenaren iets meer opzetten en gaven eerder druk wat leidde tot een schot vanaf de zijkant door Jorie Schepers. Zij maakte er 1-3 van. Het slot akkoord was voor Daphne de Jong die de bal door de benen van keepster Alissa Visch punterde. Eindstand 4-1. Drachtster Boys bekert verder.

De halve finale wordt gespeeld op vrijdagavond 28 februari, uit tegen KTP Nieuw Roden dat verrassend Team Alkmaar/Sportstars uit wist te schakelen. De andere wedstrijd gaat tussen Feyenoord Futsal en zvv Den Haag.

Volgende week vrijdagavond 20.30 uur in de SNIJ Noordhal speelt Drachtster Boys/HR Piping VR1 tegen TPP/Feyenoord Futsal VR1. Oftewel de nummer 1 tegen de nummer 2.

Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1: Anna Reitsma, Amber Werkman, Aafke de Hoek, Esther van Toledo, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Marije Procee, Sieta de Vries, Richelle Gordijn en Daphne de Jong.

Selectie Exstudiantes Zwolle/Schuurman Bouwadvies VR1: Alissa Visch, Jorie Schepers, Inge Kortst, Jennieke de Pater, Marianne ten Brinke, Linda Dolstra, Lia Spaan en Jonneke Sterk.

Foto’s Tibbesma Fotografie.

0203 dft ext 02
0203 dft ext 03