Uit de oude doos: Jistrum uit, altijd lastig

Maart 2020. We voetballen niet. Daarom af en toe een bericht uit de oude doos, van onze oude website. Vandaag: een van de leukste voetbalverslagen ooit. Vonden we als webredactie, dan.

F8 2014 2015

Door Anneke Siersema (14 september 2014)

JISTRUM - Pas 1 week opereren ze als een team, de F8 van Drachtster Boys. Pas opgericht, 1 training als team achter de rug en vandaag meteen de eerste echte competitiewedstrijd. Uit tegen Jistrum F2.

Best even een stuikje rijden voor al die kleine stuiterballen in de auto. In Jistrum gaan we naar een echte kleedkamer. Een beetje onwennig verschijnen de eerste jongens in de, voor sommigen royale, Drachtster Boys-tenues.

Voor de wedstrijd wordt er een beetje overgetikt en roept leider Peter de mannen bijeen voor de tactische bespreking. Ook de posities in het veld worden bepaald en de wissels. Een keeper is gauw gevonden, Rick verdedigt de eerste helft de ruimte tussen de palen. Vincent mag aanvoerder zijn.

Natuurlijk moet er even een officiële teamfoto gemaakt worden: Alsof ze het dagelijks doen! Voor de wedstrijd een beetje warmlopen en oefenen in penaltyschieten.


Maaiveld

Dan voor het echie…. Jeetje! Zo’n veld is best groot als je zelf nauwelijks boven het maaiveld uitkomt. Ook voor Jistrum is het de allereerste competitiewedstrijd. De scheids is hiervan op de hoogte, heeft beloofd geen gele en rode kaarten te trekken…..

DB trapt af en meteen is de eerste aanval daar ook al. DB heeft een paar stofzuigers in het veld, blijkt la gauw. Je ziet ze overal en schuiven de bal steeds naar voren. Wat een uithoudingsvermogen is er al. Positiespel is nog best lastig: waar de bal is, zijn de spelers…. Maar er zijn ook al mooie aanvallen. De eerste aanvallen van beide ploegen gaan naast, maar dan passt Mendert strak op Vincent en Marijn en samen trappen ze de bal erin, zo lijkt het. 0-1. Na een Rush van Mendert is het snel 0-2 en daarna een knal in de verre hoek: 0-3. Een Run van Marijn stuit op een tegenstander. Tijdens het schrijven van de aantekeningen voor dit verslagje hangen ook snel de 0-4 en 0-5 in de touwen door Luuk. Dit belooft wat! Vlak voor rust wordt het zelfs nog 0-6.

Dan is er ranja! Even bijkomen. Een tactische keeperwissel vindt plaats, Robin neemt de plaats van zijn broer in. Mendert is nu aanvoerder. De spelers zijn al een poosje op het veld, maar de scheids laat op zich wachten. Dan beginnen we toch gewoon zelf? Wat een spirit! Ze blaken van zelfvertrouwen en het kampioenschap wordt al genoemd. Marijn: “Wij zijn echt goed geworden door die training!!”


Gevaarlijk

Jistrum trapt af, maar DB verovert snel weer de bal. De tweede helft speelt zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. 2x wordt Jistrum gevaarlijk. Er wordt gescoord door Jistrum nadat een speler in de roes van het spel het fluitsignaal van de scheids niet hoort. Telt hij nu wel of niet?

Vlak erna is er een run (de zoveelste) van Vincent en met een mooi schot belandt de bal achter de keeper. 1-7? Of 0-7? Even later liggen er na een flinke botsing 3 spelers op de grond. Na een paar kniebuigingen en de spons met wonderwater kan iedereen gelukkig weer verder. Het is aan sommige mannetjes te merken dat de vermoeidheid toeslaat. Er komt met regelmaat iemand vragen of het bijna klaar is…. Het spel concentreert zich nog steeds voor de keeper van Jistrum. De 0-8 is er dan toch ineens en met een sliding van Mendert glijdt ook de 0-9 over de lijn. De koppies van de tegenstander hangen al een beetje. Vlak voor tijd een lange run van Jistrum en is de keeper kansloos. Eindstand: 1-9 (ja inderdaad, die andere goal was toch afgekeurd).

De jongens springen van plezier na het eindsignaal. De allereerste wedstrijd dik gewonnen. De penalty’s volgens nog. Daar wordt de stand 3-3. Het blijkt nog best lastig om een penalty goed te nemen.

9 Spelertjes, Sam, Milan, Marijn, Thomas, Robin, Rick, Mendert, Vincent (en een beetje hulp van Luuk) die vandaag hun allereerste competitiewedstrijd van hun leven speelden. Hopelijk zullen er nog vele volgen en blijft het enthousiasme net zo groot als vandaag! We hebben genoten van jullie!