JO17-3 wint tegen Ropta Boys

Zaterdagochtend, heerlijk zonnetje en een beetje fris. Lekker weer voor een mooie pot voetbal. Vandaag staat Ropta Boys op het programma. We wisten van te voren dat het een moeilijke pot zou worden.

Logo DB

Jelte is afwezig vandaag en daarvoor in de plek hebben we David van 17-2 die met ons meedoet. Na wat kleedkamer perikelen, want het is een drukke dag op het Drachtsterbos, trappen we om 11.30 af. Vanaf het begin is het een lekkere wedstrijd. De teams zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd. Er zijn aanvallen aan beide zijden. Er worden heerlijke duels uitgevochten. In het verloop van de eerste helft hebben wij de overhand. Dit wordt ook omgezet in een doelpunt. Na een pass van Teun weet Festim te scoren: 1-0. Op basis van ons spel is dit een verdiende voorsprong. We kunnen echter niet voorkomen dat we met deze stand de rust in gaan. Na een fout in de verdediging komt Ropta Boys op 1-1.

Rustspeech

Na het zoeken van een kleedkamer, waar Lucas zijn rustspeech kan houden beginnen we aan de tweede helft. Wij zijn ook nu de beter voetballende ploeg met heel mooi combinatiespel. Ook nu worden er af en toe stevige duels uitgevochten, maar de scheidsrechter heeft alles onder controle. Halverwege de tweede helft wordt er een mooie aanval opgezet. Over veel schijven gaat de bal rond en we blijven rustig tot het goede moment. De bal komt bij Lars en deze weet de 2-1 te scoren. Een verdiende goal, ons harde werker wordt beloond. De wedstrijd is nog niet gespeeld. Er komen nog kansen aan beide zijden. Er ontstaat nog een gevaarlijke situatie na een overtreding een paar meter buiten de 16. De vrije trap van Ropta Boys gaat ruim over. Het gevaar is gekeerd. Hierna hebben we zelf nog een paar mooie kansen. Er wordt een aanval opgezet via rechts. Steven komt in balbezit en zoekt de achterlijn op, geeft een mooie voorzet. Het lukt Remco niet om de bal in het doel te werken. Helaas, maar we gaan gewoon door met voetballen. Lars krijgt in de slot minuten nog een kans, echter deze bal gaat net over. Einde wedstrijd. Een 2-1 overwinning. Een verdiende overwinning na goed voetbal en veel inzet. Zoals het hoort. De 3 punten gaan naar Drachtster Boys. Topwedstrijd mannen. Ga zo door.