JO17-1 speelt goed tegen FC Emmen, maar verliest wel

Zaterdag 8 februari 2020 ontvangen we FC Emmen JO17-1 op sportpark Drachtster Bos. De uitwedstrijd in het stadion aan de Meerdijk in Emmen verloren we met 3-0 en dat was vandaag, na de mooie overwinning van vorige week in Hoorn, zeker niet de bedoeling.

1920 JO17 1 2

Drachtster Boys speelde net als tegen Hollandia in een 4-4-2 opstelling om de as van het veld met een ruit op het middenveld dicht te houden. Onze backs moesten aan de zijlijn blijven om de veelvuldige opkomende backs van Emmen op te vangen als hun buitenspelers naar binnen komen.

Onze spelers voerden dit plan zeer goed uit en Emmen kwam er niet door ook niet met hoge ballen in onze 16 meter brengen. Was Drachtster Boys dan alleen maar aan het verdedigen? Daar leek het wel op, maar vanwege licht contact met de Emmer keeper werd er een goal van ons afgekeurd. Even daarna was één van onze spitsen erdoor om alleen op het Emmer doel af te gaan ware het niet dat de scheidsrechter dit afblies en onze een vrije trap gaf voor een overtreding en niet de voordeelregel toepaste. Na wat gemopper en excuses van de scheidsrechter ging Emmen door met aanvallende pogingen zonder resultaat door het uitstekend compact spelen van Drachtster Boys. We gaan de rustig met een 0-0 stand.


Nieuwe linksbuiten

Ongewijzigd beginnen we aan het tweede bedrijf met een beter aanvallend Emmen die een nieuwe linksbuiten heeft ingebracht die wel voor wat gevaar zorgt maar nog steeds geen opgelegde kansen. Halverwege onze helft krijgt Emmen een vrije trap die wordt ons zestienmetergebied ingedraaid over de verdedigers heen en via de teen van de spits van Emmen kan onze verdediger de bal niet ontwijken en via zijn been belandt de bal zomaar in de hoek. 0-1 wat een lullige goal maar de Emmenaren juichen uitbundig en dat geeft maar aan hoe lastig ze het hebben met onze mannen en dat beschouwen we maar als een compliment.

Drachtster Boys moet nu wat meer de aanval zoeken en een aantal keren lukt dit ook. Iets meer naar voren spelen resulteert in een paar kansjes en corners maar helaas resulteert dit nog niet in de gelijkmaker. Aan de andere kant krijgt Emmen wat meer ruimte en dat zorgt ervoor dat de behendige en technische linksbuiten lop de achterlijn langs zijn man glipt De zestienmeter in gaat en onze keeper kansloos laat in de verre bovenhoek. Helaas 0-2 nu wordt de klus voor ons nog moeilijker dan je vooraf al verwachtte. Met nog circa 20 minuten op de klok worden er 3 nieuwe krachten ingebracht en we storten ons op de aanval.

Zowaar komt Emmen in de problemen en dit zorgt vijf minuten voor tijd dat we via een hardschot van één van onze verdedigers de aansluitingstreffer maken. Drachtster Boys zet alles op alles om de gelijkmaker te forceren en dringt Emmen terug tot in hun eigen strafschopgebied. Dit zorgt voor behoorlijk wat onrust bij de BVO maar tot de 2-2 komen we helaas niet meer.

Einde wedstrijd met een 1-2 uitslag op het scorebord en toch mogen onze jongens trots zijn op deze prestatie. Net als vorige week het plan goed uitgevoerd met veel inzet, strijd en teamspirit. Op naar 15 februari wanneer we afreizen naar Twello en opnieuw de strijd aan gaan tegen onze leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles, de nummer twee op de ranglijst.

Daarna op 22 februari hopen we wederom op veel toeschouwers als we voor een plaats in de halve finale van de beker thuis voetballen tegen Be Quick 1887 JO17-1 uit Haren. De wedstrijd begint dan ook weer om 10.45 uur.

Namens iedereen van JO17-1 tot dan.