JO17-1 niet bij de les tegen AFC'34

Zaterdag 7 maart 2020 speelt Drachtster Boys JO17-1 tegen AFC ‘34 JO17-1 uit Alkmaar, de nummer 6 uit de 2e divisie A. Wij staan op de 9e plaats met 15 punten en AFC’34 heeft 19, een mooie tegenstander om revanche op te nemen na de nederlaag van 3-1 in Alkmaar. Gezien de laatste goede wedstrijden van O17-1 is dit niet onmogelijk.

0311 O17 1 04

Na de wedstrijdbespreking om 9.30 uur is het strijdplan voor vandaag wel duidelijk, doorgaan waar we de laatste 4 wedstrijden mee bezig zijn. Hard werken, strijd leveren en de ruimtes klein houden bij balbezit tegenstander en bij eigen balbezit met zorgvuldig en snel spel de twee spitsen zien te bereiken.

Zou het vandaag weer lukken om een hoger geplaatst team de punten af te snoepen en zelf een plekje te stijgen op de ranglijst? Van wat we ons nog konden herinneren van de wedstrijd in Alkmaar zijn we bij voorbaat niet kansloos. Strijd leveren en wakker zijn vanaf de aftrap is dan wel een minimale vereiste, echter binnen 30 seconden na de aftrap zijn we niet scherp in de verdediging. Door een slechte aanname van de spits van AFC in onze 16 meter helpt hij de eerste kans van de wedstrijd om zeep. Hopelijk zijn we nu wakker bij Drachtster boys.

De eerste 20 minuten komen we zonder kleerscheuren door zonder goed te spelen. De mannen uit Alkmaar hebben na de winterstop nog geen punten gepakt en zijn strijdlustiger dan Drachtster boys. Ze winnen duels en pakken vaker de tweede bal, wij zijn steeds een stap te laat en een minuut later levert dit succes op. We staan niet goed en gaan het duel niet aan en in de 21 minuut is de 0 - 1 een feit. Niet een geweldige goal maar een slap rollertje in de verre hoek. We waren dus nog niet helemaal wakker.

Een gewaarschuwd team telt voor ........... zou je denken, maar niets is minder waar. 8 minuten later een lange bal van AFC wordt niet goed ingeschat in onze verdediging en de 0 - 2 is een feit. Wat een domper in vergelijking met wat we ons er vooraf van hadden voorgesteld. Nu de mouwen maar opstropen en gas geven. We krijgen nog een goede kans alleen voor de keeper maar de bal gaat meters naast. Helaas met een achterstand de kleedkamer in en met de gedachte dat we wel eerder na een achterstand zijn teruggekomen.

Trainer trekt van leer

Thee drinken en luisteren naar de meestal rustige en niet snel boze trainer Klaibeda. Hij wacht even tot iedereen zit en het stil is en dan trekt hij van leer. Afspraken worden niet nagekomen, zeuren op de scheids en elkaar, domme gele kaart halen en vooral geen strijd leveren. Zonder de mouwen op te stropen, duels te winnen en voor elkaar door het vuur te gaan, zijn we gewoon een matige ploeg verwijt hij zijn spelers en daar is niks aan gelogen. Een aantal wordt nog eens goed duidelijk gemaakt wat er in bepaalde situaties van hun verwacht wordt en daarnaast wat ze vooral achterwege moeten laten. Op naar de tweede helft.

Drachtster Boys is strijdvaardiger en AFC leunt achterover wachtend op wat er komen gaat. We winnen meer duels spelen vaker op de helft van de tegenstander en krijgen twee echte kansen. Een keer te lang gewacht met schieten, omdat de bal voor het goede been moet liggen en de andere te zwak ingeschoten terwijl er de lange hoek toch echt open lag. Jammer maar helaas. Beide trainers beginnen te wisselen en met vers bloed in de gelederen blijven we aandringen en zij blijven stug verdedigen en komen sporadisch richting onze goal. En ja jullie raden het al, als je zelf niet scoort doet de tegenstander het wel. Met een zondag schot van buiten de 16 meter verdwijnt de bal in de linker bovenhoek. Een wereldgoal die een speler maar eenmaal in zijn leven maakt, maar hij telt en zo ongeveer 10 minuten voor het einde lijkt de wedstrijd gespeeld 0 - 3 is de stand.

Drachtster Boys gooit het spel om van 4-4-2 naar 3-4-3 en alles gaat op de aanval. Drie minuten na de 0 - 3 een bal van rechts en een mooi schot in de lange hoek laat de Alkmaarse keeper eindelijk kansloos. Er zijn ongeveer nog 10 minuten te spelen en er moeten nog minimaal 2 goals gemaakt worden om toch nog 1 punt aan deze wedstrijd over te houden. Lang duurt deze illusie echter niet, want niet veel later een vrije trap op onze rand zestien, de bal wordt geschoten, de muur springt op en de bal gaat er onder door en wordt te laat gezien door de keeper 1 - 4. Wat een domper, er zijn nog maar een paar minuten te spelen. Drachtser boys heeft bal bezit een middenvelder wordt goed bedient met en steekpaas en zijn schot in de lange hoek bepaalt uiteindelijk de eindstand 2 - 4.

Na een goede reeks wedstrijden en nu een slechte eerste helft en een betere tweede helft staan we deze keer helaas met lege handen. Door de uitslagen van de andere wedstrijden blijven wij op de negende plaats en stijgt AFC ‘34 naar plek zes. Op naar zaterdag 14 maart wanneer we in Amsterdam spelen tegen DWS. Die hebben 5 punten meer dan ons en staan op de zevende plek op de ranglijst. Uit pakken we meer punten dan thuis, dus een driepunter zou zo maar kunnen.

Deze week weer 3 goede trainingen neerzetten en dan vol goede moed op naar Amsterdam. De wedstrijd is op Sportpark Spieringhorn en dat ligt in de wijk Sloterdijk. We beginnen daar om 14.00 uur en jullie zijn van harte uitgenodigd om ons te ondersteunen in lijfsbehoud in de tweede divisie. Een prachtige competitie met goede tegenstanders, mooi voetbal en van onze kant hopelijk weer veel strijd en meer goals dan de tegenstander. Tot zaterdag in Mokum.

Foto's: Janice van der Griend