Gewoon niet goed genoeg....

Drachtster Boys verliest in fletse wedstrijd met 0-1 van Olde Veste.

0125 DB oldeveste

Het was zo’n typische zespuntenwedstrijd, zaterdagmiddag op een waterkoud sportcomplex van Drachtster Boys bij de start van de tweede competitiehelft. Tegenstander d’ Olde Veste stond op de ranglijst twee punten voor op Drachtster Boys en zou bij een overwinning een gaatje van vijf punten kunnen creëren. Drachtster Boys daarentegen zou bij een overwinning d’ Olde Veste op de ranglijst voorbijstreven en steviger in de middenmoot komen te staan. De vroege 0-1 bleef echter tot na het laatste fluitsignaal op het scorebord staan, zodat het tot nu toe fletse voetbalseizoen van het vlaggenschip van Drachtster Boys even kleurloos dreigt te eindigen als het begon.

Startblokken

D’Olde Veste kwam sterk uit de startblokken. Reeds in de eerste minuten was duidelijk dat de ploeg uit Steenwijk met de buitenspelers Daan Postma en Jeffrey Dijkstra twee levensgevaarlijke aanvallers in huis had, met wie de backs Thom Zwart en Peter Reinders de handen meer dan vol hadden. In de vierde minuut moest spits Rob Schokker zijn verdediging al te hulp schieten door een vervaarlijk indraaiende bal voor de gretige aanvallers van d’ Olde Veste weg te koppen. Luttele minuten daarna was het toch raak: linksbuiten Daan Postma stoomde op pure snelheid Peter Reinders voorbij, passte perfect op Jeffrey Dijkstra die de bal beheerst achter doelman Jouke Bosje schoof: 0-1. En twee minuten later had dezelfde speler na een identieke actie de 0-2 op zijn schoen, maar tot opluchting van Jouke Bosje hij schoot te gehaast naast.

Druk

Trainer Luitzen Nijboer maande zijn manschappen druk te zetten, want de ploeg liet zich het eerste kwartier de kaas flink van het brood eten. Duels werden verloren, de passing was gewoon niet goed en d’ Olde Veste bleek veel bedrevener in het korte combinatiespel dan de ploeg van Nijboer. Toch kwam er langzaamaan meer druk op de verdediging van d’ Olde Veste en creëerde Drachtster Boys een aantal kansjes, maar een uitgelezen mogelijkheid kwam er niet. Of toch wel: na goed doorzetten van Sicco Bouwer werd de bal goed het strafschopgebied van d’ Olde Veste ingeslingerd, waarbij één van de verdedigers hands maakte. Helaas schoot Rob Schokker de toegekende stafschop veel te zacht en nonchalant in en werd deze een prooi voor keeper Erwin van Luik. Daarna volgde wel een soort van offensiefje van Drachtster Boys, maar d’ Olde Veste voetbalde zich gemakkelijk onder de druk uit en bleef met zijn beide razendsnelle buitenspelers uitermate gevaarlijk.

De tweede helft zette Drachtster Boys duidelijk aan, op jacht naar ten minste de gelijkmaker. Dennis Hoekstra kreeg in het strafschopgebied zijn voet net niet voldoende tegen de bal, Ard Veenhof waagde een afstandsschot dat goed gepareerd werd, de buitenspelers Stefan Bolt en Said Hassan slingerden de bal regelmatig voor de goal, maar echte kansen leverde dit niet op. Ook de dubbele wissel van beide spitsen voor Kasper Dekens en Marco Haijtjema waarmee wel meer voorwaartse druk werd gecreëerd, veranderde niets aan de stand op het scorebord. Het spel van beide kanten werd er niet fraaier op, met een stug verdedigend d’ Olde Veste en een opportunistisch jagend Drachtster Boys. Maar de ploeg uit Steenwijk nam uiteindelijk de drie punten mee naar huis.

Drachtster Boys zal de komende weken flink aan de bak moeten en de nodige punten moeten pakken om de aansluiting bij de middenmoot niet te verliezen.