Drachtster Boys/HR Piping wint opnieuw OFK

Zaalvrouwen 1 prolongeert prestigieuze titel.

0113 OFK2020 DFT1 winnaar foto Anne Waterlander

De voorronde van het OFK op donderdag 9 januari verliep voor de Drachtster vrouwen volgens plan. 5 wedstrijden gewonnen en geen tegen doelpunten. Dus op naar de finales op zaterdag 11 januari waar eerst weer in een poule van 4 ploegen gespeeld werd. De beste 2 teams per poule gingen door naar de kwartfinale.

Ook die poulefase werd goed doorstaan met 3 overwinningen. Echter in de laatste wedstrijd moest keepster Anna Reitsma met rood het veld verlaten vanwege een overtreding op een doorgebroken speelster. Aangezien Drachtster Boys/HR Piping VR1 geen reservekeepster mee had werd in de kwart finale speelster Daphne de Jong inval keepster. Deze wedstrijd tegen Oranje Nassau VR1 werd gewonnen met 1-0 en Daphne de Jong keepte foutloos.

In de halve finale, tegen Nieuw Roden VR1 was keepster Anna Reitsma weer van de partij. Ook deze wedstrijd werd gewonnen ( 3-1) en tevens moest keepster Anna Reitsma het eerste ( en tevens laatste) tegendoelpunt incasseren, per ongeluk schoot Aafke de Hoek in eigen doel.

Kortom, de finale was behaald en men kon zich opmaken om die tegen Libertas VR1 (v/h VIOD, v/h De Walden) te spelen. Libertas VR1 had in de halve finale Drs. Vijfje VR1 uitgeschakeld door het beter nemen van penalty’s .

In de finale bleek Drachtster Boys/HR Piping VR1 te sterk, want ondanks een paar counters van Libertas waren de Drachtster vrouwen hoofdzakelijk in balbezit en in de aanval wat uiteindelijk resulteerde in een doelpunt van Aafke de Hoek (via een speelster van Libertas) 1-0 winst.

Voor de 2e jaar op rij was het dus feest in de Drachtster gelederen.

De Drachtster doelpunten op de finaledag werden gescoord door Jessie Prijs (1x), Rianne Mulder (2x), Aafke de Hoek (2x), Esther van Toledo (2x) en Lisanne Kempe (2x)

0113 OFK2020 DFT1 winnaar foto Anne Waterlander
Foto: Anne Waterlander