Drachtster Boys/HR Piping VR1 verslaat koploper Team Alkmaar VR1

Zaalvrouwen 1 doet goede zaken.

0119 dft alkmaar 04

Na het door de Drachtster vrouwen gewonnen Open Fries Kampioenschap was het weer tijd voor de Eredivisie vrouwen en wel meteen een zeer uitdagend duel. Tegen de huidige koploper Team Alkmaar/Sportstars VR1 dat 3 punten meer had dan Drachtster Boys/HR Piping VR1. De goede flow die de vrouwen van Symen Abe Hoekstra over hadden gehouden aan het OFK namen ze mee in deze wedstrijd die vanaf het begin tot het einde zeer spannend verliep.

Was het in de 1e helft dat het initiatief lag bij de Drachtster vrouwen dan was de 2e helft meer voor Team Alkmaar. In de 3e minuut ging keepster Roxy Klaver in de fout door een verre trap van Anna Reitsma op Jessie Prijs verkeerd in te schatten en pardoes de bal in eigen doel te werken; 1-0. Dit was tevens ook de ruststand want zowel Team Alkmaar als Drachtster Boys kwam niet meer tot scoren.

In de 2e helft kwamen de Kaasstad bewoonsters meer en meer in hun spel en werd Drachtster Boys/HR Piping gedwongen om vanuit de verdediging snel om te schakelen en te counteren. Esther van Toledo brak, in de 3e minuut van de 2e helft, op volle snelheid uit. Jessie Prijs fungeerde als bliksem-afleidster en de pass op Rianne Mulder was perfect zodat zij, die al zo lang op zoek was naar een doelpunt, loon naar werken kreeg en de 2-0 scoorde.

Team Alkmaar/Sportstars VR1 zette nog een tandje bij. Vele schoten werden door Anna Reitsma, die fantastisch stond te keepen en nadrukkelijk haar kandidatuur stelde voor Oranje, op soms miraculeuze wijze uit het Drachtster doel geranseld. Keepster Roxy Klaver ging mee voetballen op de helft van de Drachtsters en in de voorlaatste minuut leidde dat toch nog tot een tegengoal. Milenca van Ee scoorde de 1-2. Dit was tevens eindstand.

Door deze uitslag staat Drachtster Boys/HR Piping VR1 nu op een gedeelde 1e plaats met een minder goed doelsaldo.

Volgende week vrijdag, 24 januari, spelen de vrouwen in Roden tegen KTP Nieuw Roden VR1. Aanvang 20.30 uur.

Geel: Lotte Donath, Milenca van Ee(Team Alkmaar) en Jessie Prijs (Dr.Boys)

Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1: Anna Reitsma, Amber Werkman, Rianne Mulder, Marleen Reenders, Esther van Toledo, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Marije Procee, Sieta de Vries, Daphne de Jong en Richelle Gordijn.

Selectie Team Alkmaar/Sportstarts VR1: Rocy Klaver, Inge Woldhuis, Suzanne Deckers, Lotte Donath, Milenca van Ee, Nathalie Santibenez, Britt van der Gullik, Lotte Hopman, Amy Visser, Aaike Verschoor en Jessica Overtoom.

Foto’s Tibbesma Fotografie