Zaaldames 4 meteen kampioen

DRACHTEN – Wat vorig jaar begon als een kleine reünie is een ruim jaar later omgebogen tot een Kampioenschap. Tijdens het happies toernooi van 2011 werd een oud team samengesteld, om ook mee te doen. Meiden (inmiddels dames), die jaren met elkaar gevoetbald hadden, maar er nu ook al weer een jaar 4-6 hun eigen weg zijn gegaan, werden opgetrommeld voor een eenmalig toernooi. Leuk, gezellig en een echte reünie!

 

Het voetbal hart begon te kloppen en zo werd op 16 juni 2011 DFT Dames 4 opgericht. Iedereen had zo zijn wensen en eisen, wel voetballen en niet trainen, alleen op de vrijdag wedstrijden. Maar we hadden er zin om gewoon lekker te ballen, de eerste wedstrijd begon moeizaam, maar er was een winst van 0-1. De eerste 3 punten waren binnen. Daarna ging het beter en werd er met behoorlijke overtuiging wonnen we de wedstrijden en soms met grote cijfers 24-0! Tot december verliep het prima en waren toch op koers voor een mogelijk kampioenschap.

Maar met het bericht in de decembermaand van 2 zwangerschappen en lange vakantie en ziekte werd het team een stuk minder stabiel. En hadden hulp en steun nodig van de andere teams om genoeg spelers op de been te krijgen. In januari liepen we dan ook tegen een gelijk spel aan, gelukkig hadden we gewonnen van onze grote concurrent dus was er nog niks aan de hand.

 

Daarna werd de draad opgepakt en bleven we “gewoon” winnen en werd het steeds duidelijke dat de 2e klasse passé  zou worden. Nog 1 wedstrijd winnen en dan zouden we kampioen worden, alleen wanneer wordt deze gespeeld? Een hele klus, want in april stond niks gepland en mei staat in het teken van bruiloften en vergaderen. Ja 29 mei zou het worden thuis tegen Drs. Vijfje Da4, nog even spannend want de tegenstander had niet genoeg en belde 2 uur voor tijd af, het zou toch niet…Gelukkig (met dank aan Cor) is goed gekomen een uur later dan gepland (sorry van de laatste training!) gingen we onze wedstrijd spelen. Een makkelijke overwinning is het 22-0 waarin elke speler heeft gescoord.

 

Onze laatste wedstrijd op 1 juni wisten we ook te winnen met 2-8 uit tegen Drs. Vijfje 8, dat maakt ons ongeslagen kampioen en met een eindstand  van 183 doelpunten voor en wel 15 tegen. Een terechte kampioen en op naar de 1e Klasse in het Zaalvoetbal seizoen 2012/2013, met een beetje aangesterkt team wie weet... doen we het meteen nog een keer.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors