Veldvoetbal

Nieuws uit de A-selectie: Schokker en Bouwer blijven

Met de tweede seizoenshelft nog voor de boeg, zijn inmiddels de gesprekken in de A-selectie gaande over seizoen 2020-2021. De komende weken zal die selectie ook vorm gaan krijgen.

Lees meer...

Drie oefenwedstrijden voor het eerste

Het eerste, nu nog in warme sferen, oefent de komende weken drie keer, waaronder een keer thuis. Hieronder de data en de tegenstanders.

Lees meer...

Eerste seizoenshelft van JO19-1

Drachtster Boys JO19-1 speelt dit seizoen sinds lange tijd weer eens in de landelijke 3e divisie D en wist dus dat het een zwaar seizoen zou kunnen worden. Graag nemen wij jullie mee hoe we de eerste seizoenshelft hebben ervaren.

Lees meer...

Scheidsrechter zonder strafschopgebied

Een jeugdscheidsrechter heeft geen VAR. Geen grensrechters. Soms zelfs geen lijnen. En dat is af en toe best lastig, ondervond pupillenscheidsrechter Conrad.

Lees meer...

Meer dan zomaar een overwinning...

Niet met wervelend voetbal, wel met veel inzet en passie lukte het Drachtster Boys vanmiddag eindelijk weer eens zichzelf met drie punten te belonen, daar waar de vorige twee duels onfortuinlijk in blessuretijd waren verloren. Maar de winst zat ‘m zeker ook in de groei van het geloof in eigen kunnen, het scorend vermogen van de ploeg en het individuele zelfvertrouwen van de spitsen Rob Schokker en Robin Zuidema.

Lees meer...

Ommar Jager nieuwe hoofdtrainer bij vv Drachtster Boys

Met ingang van 1 juli 2020 is Ommar Jager de nieuwe hoofdtrainer van Drachtster Boys. De 42-jarige in Groningen woonachtige trainer is momenteel in zijn derde seizoen werkzaam bij de beloften van vv Drachtster Boys, uitkomend in de reservehoofdklasse. Eerder was Jager onder andere werkzaam als jeugdtrainer bij FC Groningen, ACV en VV Helpman. Momenteel is Luitzen Nijboer hoofdtrainer van Drachtster Boys.

Lees meer...

Drachtster Boys delft in extremis onderspit tegen Leeuwarder Zwaluwen

LEEUWARDEN - Het is de 97e minuut van de wedstrijd wanneer spelers van Drachtster Boys verslagen op de koude en slechte grasmat neerstorten, toch nog een nederlaag op een moment dat een punt mee in de bus leek te gaan. In een zeer interessante tweede helft waarin de Drachtsters een 3-1 achterstand weten om te buigen in 3-3 en lijkt de overwinning zelfs nog in beeld.

Lees meer...

'Mag ik er nog even in?'

Terwijl ik aan kom lopen om de tweede helft van het team van mijn zoon nog even mee te pikken, komen de jongens net de kleedkamer uit. Ze hebben thee gedronken en met coach Marcel de strategie voor de tweede helft besproken, want ze staan er niet echt goed voor.

Lees meer...

Sneu verlies voor Drachtster Boys

DRACHTEN - Een prachtig statement aan het begin van de wedstrijd Drachtster Boys-Oranje Nassau Groningen van zowel beide ploegen als publiek: de minuut staande ovatie voor Excelsior-spelers als Mendes Moreira en international Georginio Wijnaldum, maar ook amateurspelers als Pernelly Biya uit Apeldoorn, die aangifte durfde te doen tegen de racistische opmerkingen die tijdens een voetbalwedstrijd naar zijn hoofd werden geslingerd, daar waar veelal de pragmatische aanpak van het negeren -voor de lieve vrede (!)- wordt gekozen.

Lees meer...

De competitiestart van Vrouwen 1

Je kunt een wedstrijdverslag van één wedstrijd doen, maar je kunt ook meerdere wedstrijden in éen verslag doen. Dat deed leider Klaas Elzinga van Vrouwen 1. De competitiestart van Vrouwen Veld 1 kent ups en downs.

Lees meer...

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors