Terechte winst Drachtster Boys/HR Piping VR1 op Drachtster Boys VR2 in landelijke KNVB-beker

DRACHTEN - Nadat het 14 dagen geleden in een spannende wedstrijd tussen Zaalvrouwen 1 en 2 nog eindigde in een 1-1- gelijkspel, werd het vrijdagavond in de SNIJ Noordhal een terechte overwinning voor Zaalvrouwen 1.


Nadat Zaalvrouwen 1 snel op voorsprong kwam door middel van een benutte penalty van Jessie Prijs ging er een mooie een:twee combinatie van Lisanne Kempe en Jessie Prijs voorafgaande aan de 0-2 door Jessie Prijs. Slordig verdedigen van Zaalvrouwen 1 leverde Zaalvrouwen 2 de 1-2 op door Bernou Hylkema. Dit was tevens de ruststand.

1201 dft 1 2 01

Na de rust ging Zaalvrouwen 1 verder waar het gebleven was en was het Lisanne Kempe met een hard schot dat onhoudbaar voor keepster Laura Hummel was; 1-3. Daarna volgde de 2-3. Na goed doorzetten van Brenda Bekkema scoorde Martine Koopmans bij de 2e paal.
Hiermee was de koek op voor wat betreft Zaalvrouwen 2. Zij speelden een mindere wedstrijd dan 2 weken geleden en Zaalvrouwen 1 was beter dan 2 weken geleden. Aafke de Hoek tekende voor de 2-4 en de 2-5 en het eindschot was voor Esther van Toledo die met haar verwoestende schot de eindstand op 2-6 bracht.

1201 dft 1 2 02

De stand in de poule is nu:
1.Drachtster Boys/HR Piping VR1 met 7 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van +5
2. Drachtster Boys VR2 met 4 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van -2
3. Exstudiantes Zwolle VR1 met 0 punten uit 2 wedstrijden en een doelsaldo van -3.
Vrijdag 10 januari speelt Zaalvrouwen 2 uit tegen Exstudiantes en vrijdag 31 januari speelt Zaalvrouwen 1 thuis tegen Exstudiantes/Zwolle.

 

Selectie Drachtster Boys Vr2: Laura Hummel, Esra van der Heide, Marian Meijer, Marijke Ridder, Julia Hummel, Atty Eelkema, Annie Postma, Martine Koopmans, Bernou Hylkema en Brenda Bekkema.


Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1: Anna Reitsma, Aafke de Hoek, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Marije Procee, Simone Hofer, Sieta de Vries, Richelle Gordijn en Daphne de Jong.

 

Foto's: Meint de Vries Fotografie

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors