Sterk collectief Reiger Boys/Woest VR1 verslaat Drachtster Boys/HR Piping VR1

DRACHTEN - Niet altijd is het zo dat de beste ploeg een wedstrijd wint. Geluk en toeval spelen ook vaak een rol. Echter niet deze avond. De Drachtster vrouwen waren niet bestand tegen het hechte collectief van de vrouwen uit Heerhugowaard die met een zeer jonge ploeg naar Drachten waren gekomen.


In de eerste tien minuten van de wedstrijd leek er voor Drachtster Boys/HR Piping nog niets aan de hand. Zij hadden de betere kansen; driemaal werd de bal keurig bij de 2e paal neergelegd maar ook driemaal werd er gemist. Verder was er nog een schot op de paal van Esther van Toledo en een paar reddingen van keepster Anna Reitsma en dat was het dan wel.

1124 dft reiger-boys 1

De ploeg uit Heerhugowaard kwam in de 2e helft beduidend beter uit de startblokken dan het team van coach Symen Abe Hoekstra. Duels werden verloren en de echte scherpte, een beetje geluk en toeval was niet besteed aan de Drachtster vrouwen. Huidig topscorer van de vrouweneredivisie Chantal Hendriksen maakte na 3 minuten de 0-1 met een lage schuiver in de hoek buiten bereik van Anna Reitsma. En nog geen 2 minuten later werd een te slappe dieptepass onderschept door Sanne Brand en afgestraft met een zelfde lage schuiver langs de keepster en was de stand 0-2.

1124 dft reiger boys 2

 

En wat Drachtster Boys ook probeerde, zij kwamen niet in de buurt van keepster Jacky Reus. Tot aan de 36e minuut toen Jessie Prijs onreglementair werd onderuitgehaald en Esther van Toledo een strafschop mocht nemen. Helaas ook deze kans ging voorbij zonder doelpunt en zo eindigde de wedstrijd in een 0-2 nederlaag voor de Drachtster vrouwen.


Lichtpuntje was het debuut van Benthe Huijsman die na een half jaar revalideren vanwege knieklachten een paar minuten kon meedoen.


Volgende week vrijdag 29 november speelt Drachtster Boys/HR Piping VR1 de return van de KNVB beker wedstrijd tegen Drachtster Boys VR2. 20.30 uur, SNIJ Noordhal


Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1: Anna Reitsma, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Marije Procee, Simone Hofer, Sieta de Vries, Laura Hummel, Daphne de Jong en Benthe Huisman.


Selectie Reiger Boys/Woest VR1: Jacky Reus, Judine Castricum, Zoyla Barendse, Chantal Hendriksen, Sanne Brand, Judith de Bruin, Kess Androg en Lisa Kuiken.

 

Foto's: Tibbesma Fotografie

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors