Zaalvrouwenclash Drachtster Boys 1 tegen 2 eindigt in 1-1

DRACHTEN - De loting voor de poulefase van de landelijke KNVB Beker heeft Drachtster Boys/HR Piping VR1 (DFT1) gekoppeld aan Drachtster Boys VR2 (DFT2) en Exstudiantes/Zwolle VR1. In deze poulefase wordt er een hele competitie gespeeld zodat alle teams 2 keer tegen elkaar uitkomen. Beide Drachtster teams hadden reeds 1 keer gewonnen van Exstudiantes dus werd deze wedstrijd mede bepalend voor wie zich in maart mag melden in de kwartfinale van de KNVB beker.


Het werd een strijd tussen 2 ploegen die elkaar door en door kennen, immers, diverse meiden van DFT2 trainen mee met DFT1 en heel veel meiden van DFT2 zijn ex-Eredivisie speelsters. Vanaf de start van de wedstrijd was het duidelijk dat DFT1 het heft in handen nam en er werd door hen veelvuldig en vroeg gestoord in de aanvalsopzet van DFT2, die zich niet van de wijs liet brengen en verdedigend goed stond loerend op de counter. Een en ander leidde tot wat kleine kansjes van DFT1. Echter keepster Laura Hummel bleek een sta-in-de weg te zijn. Tot in de 17e minuut Jessie Prijs met een hard laag schot Hummel verraste en de 1-0 aan tekende. Wat ook de ruststand was.

1119 dft1 dft2 01

Onveranderd

De 2e helft liet een onveranderd beeld zien; DFT1 veel druk naar voren en DFT2 loerend op de counter en die kwam er dan ook halverwege de 2e helft. Atty Eelkema maakte de 1-1. Een zeer spannende fase brak er aan. Esther van Toledo kopte net naast en Brenda Bekkema, namens DFT2, met een schot wat gekeerd werd door Anna Reitsma en nog meer druk van DFT1 naar voren……het mocht niet baten, de eindstand bleef 1-1.

1119 dft1 dft2 02

Over 14 dagen, vrijdagavond 29 november, is de return. Dan wordt ongetwijfeld duidelijk wie de beste papieren heeft om de kwart finale van de KNVB beker te bereiken. Exstudiantes Zwolle wordt dan hoogst waarschijnlijk de scherprechter.


Volgende week vrijdag 22 november speelt Drachtster Boys/HR Piping VR1 thuis tegen Reiger Boys/Woest VR1 uit Heerhugowaard en VR2 speelt dinsdag a.s. uit tegen St. Annaparochie VR1.

 

Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1: Anna Reitsma, Aafke de Hoek, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Marije Procee, Simone Hofer, Sieta de Vries, Richelle Gordijn en Daphne de Jong.

 

Selectie Drachtster Boys VR2: Laura Hummel, Esra van der Heide, Marian Meijer, Marijke Ridder, Julia Hummel, Atty Eelkema, Annie Postma, Martine Koopmans, Bernou Hylkema en Brenda Bekkema.

1119 dft1 dft2 03


Foto’s: Tibbesma Fotografie

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors