Zakelijke overwinning voor Drachtster Boys/HR Piping

DRACHTEN - Vrijdagavond 25 oktober was de 2e opeenvolgende vrijdag dat de vrouwen van Exstudiantes op bezoek kwamen in Drachten. Was vorige week het 2e team van de Drachtster Vrouwen te sterk voor de club uit Zwolle, deze keer werd het een overwinning van het 1e Drachtster team. Zij wonnen met 2-1 door doelpunten in de 1e helft van Esther van Toledo en Lisanne Kempe. Het tegendoelpunt van Exstudiantes werd gemaakt door de Oranje-international aan Zwolse kant Jorie Schepers.

Exstudiantes zit momenteel wat in de hoek waar de klappen vallen en staat met 1 punt uit 5 wedstrijden onderaan in de Eredivisie. Kortom hun insteek was meer dan duidelijk; ‘de bus parkeren’ en loeren op de foutjes aan Drachtster zijde. Dat is niet de meest aantrekkelijke wijze om te voetballen maar kan effectief zijn. Toch lukte dat hun in de 1e helft niet, getuige de 2 doelpunten aan Drachtster zijde.

1027 Drachtster Boys 1 Exstudiantes Zwolle 1 01

In de 2e helft, die qua spelbeeld hetzelfde was als de 1e helft, scoorden ze uit een counter wel en dus ging het sein op rood bij de Drachtster meiden van Symen Abe Hoekstra. Heel zakelijk werd de bal langdurig rondgespeeld totdat er een mogelijkheid ontstond. De laatste 3 minuten kropen de Zwollenaren nog enigszins uit hun schulp, het mocht echter niet baten. De eindstand van 2-1 was bereikt.


Marije Procee maakte haar debuut in het Drachtster Boys/HR Piping team. Marije is overgekomen van Avanti uit Stiens en zij speelde een verdienstelijke eerste wedstrijd.

1027 Drachtster Boys 1 Exstudiantes Zwolle 1 02

Volgende week speelt Drachtster Boys uit in Amsterdam tegen Os Lusitanos.
Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1:Anna Reitsma, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Marije Procee, Simone Hofer, Sieta de Vries, Richelle Gordijn en Daphne de Jong.
Selectie Exstudiantes Zwolle/Schuurman Bouwadvies VR1: Alissa Visch, Linda Dolstra, Jorie Schepers, Jonneke Sterk, Lia Spaan, Marianne ten Brinke en Daniëlle van de Velde

 

Foto's: Meint de Vries

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors