Winst Drachtster Boys HR Piping VR1 tegen Os Lusitanos maar geen Play-offs

DRACHTEN - Vooraf waren alle scenario’s bekend, een ding was overduidelijk, Drachtster Boys HR Piping VR1 moest beslist winnen van Os Lusitanos VR1 en daarna maar afwachten wat Drs.Vijfje deed tegen Team Almaar/Sportstars. Welnu de Drachtster meiden deden wat ze moesten doen en Drs.Vijfje deed wat zij moesten doen…(winnen van Team Alkmaar) Kortom geen nacompetitie voor de vrouwen van Symen Abe Hoekstra en dat is voor het eerst sinds jaren.


Natuurlijk komt dat hard aan bij de meiden en staf. De andere kant gebied te melden dat het team zich van een schier onmogelijke 9e plek terug heeft gevochten naar een 5e plek met maar 1 punt achterstand op de nummer 4.

0416 DFT Os Lusitanos 02

Hoe dan ook, het wordt nu even 'uithuilen' maar ook snel weer verder. Verder met doortrainen, inpassen nieuwe speelsters en op naar 22 juni de MidsimmerCup.

 0416 DFT Os Lusitanos 01

In het mandje

Dan nog even over de wedstrijd tegen Os Lusitanos. Al na 1 minuut lag de bal in het mandje door een voorzet van Jessie Prijs die werd binnen geschoten bij de 2e paal door Anita Vellema. Marleen Reenders schoot voor rust uit een vrije trap de 2-0 binnen en na rust onderstreepte Aruni Westerhout haar goede vorm door op aangeven van Jessie Prijs de 3-0 en de 4-0 te maken. Dat daarna Os Lusitanos nog terugkwam tot 4-3 lag zeker ook aan het gebrek aan concentratie bij Drachtster Boys HR Piping VR1. Marlous Pieete ( 1-4), Moudou Bouchra (2-4 en 3-4).

 0416 DFT Os Lusitanos 03

Goed om Karin Beverwijk weer te zien. Medeoprichtster van de Eredivisie Zaalvrouwen. Zij was speciaal met haar Os Lusitanos naar Drachten gekomen om sfeer te proeven! Klasse Karin.

 0416 DFT Os Lusitanos 04

Gele kaarten: Sieta de Vries

Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1: Anna Reitsma, Anita Vellema, Aafke de Hoek, Rianne Mulder, Marleen Reenders, Aruni Westerhout, Mellanie Elzinga, Tjitske Sikma, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Sieta de Vries en Richelle Gordijn.

 

Selectie Os Lusitanos: Soraya Wong A Liem, Suzanne Marees, Sophie Ouwehand, Marlous Pieëte, Bouchra Moudou, Gilianne Louwaars, Latoya Mitchell en Nathalia Santiba en Maggy Kemmenaar.

 

Foto’s: Tibbesma Fotografie

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors