Zaalvrouwen 1/HR Piping heeft play-offs niet in eigen hand

STIENS - De eerste vier plekken van de stand in de Eredivisie geeft recht op het spelen van de nacompetitie voor het algeheel kampioenschap van Nederland. Drie ploegen spelen nog voor (de eerste twee plekken zijn al ingenomen door TPP en KTP Nieuw Roden) 2 plekken en Drachtster Boys/HR Piping is daar, naast Drs. Vijfje en Os Lusitanos, een kandidaat voor.

Vrijdag 5 april wisten alle drie die ploegen hun wedstrijden te winnen, wat betekent dat die ene punt achterstand van de Drachtster vrouwen nog steeds staat. Met nog 1 speelronde te gaan, blijft het dus hopen voor de vrouwen van Symen Abe Hoekstra waarbij aangetekend dat indien Drs. Vijfje wint van het reeds uitgespeelde Team Alkmaar zij degene zijn die op plek 4 eindigen.

0408 dft-avanti 01

Geen wedstrijd

Een wedstrijd tussen de twee Friese ploegen die eigenlijk geen wedstrijd werd, aangezien Drachtster Boys/HR Piping VR1 al na 3 minuten op een 0-3 voorsprong stond door doelpunten van Anita Vellema en Aruni Westerhout(2x). De ploeg uit Stiens was met goede intenties de kleedkamer uitgekomen om de Drachtster vrouwen meteen onder druk te zetten maar zij moesten hun meerdere erkennen in de effectiviteit van hun tegenstander. Avanti/ontdekhetwad.nl VR1 probeerde het nog wel op alle mogelijke manieren maar alleen als Si Shut Hau door wist te breken, leverde dat gevaar op. Keepster Anna Reitsma was deze avond echter in een prima vorm en liet geen dat geen enkel moment na om dat te onderstrepen. Jessie Prijs maakte er nog 0-4 van na de pauze en Aruni Westerhout completeerde haar hattrick met de 0-5, wat tevens de eindstand was.

0408 dft-avanti 02


Avanti/ontdekhetwad.nl VR1 gaat over 2 weken starten met een best off three tegen Exstudiantes uit Zwolle voor lijfsbehoud in de eredivisie en voor Drachtster Boys/HR Piping VR1 staat op vrijdag 12 april om 20.40 uur Os Lusitanos uit Amsterdam te wachten in de SNIJ Noordhal. Dan pas krijgt de vraag wie er in de play-offs gaan ballen een antwoord.


Selectie Avanti/OntdekhetWad.nl VR1: Kim Bos, Marieke Smit, Emma Admiraal, Marije Procee, Tessa Grashuis, Benthe de Jong, Si Shut Hau, Marieke Faber, Gryteloek Hansma, Jennifer Boersma, Amber Werkman en Judith Trinidad.
Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1: Anna Reitsma, Anita Vellema, Aafke de Hoek, Marleen Reenders, Aruni Westerhout, Mellanie Elzinga, Tjitske Sikma, Lisanne Kempe, Jessie Prijs en Sieta de Vries.

 

Foto's: Tibbesma Fotografie

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors