Gebrek aan scorend vermogen kost Drachtster Boys/HR Piping VR1 twee punten

ZWOLLE - Daar waar het allemaal om te doen is; het scoren van doelpunten om daardoor een wedstrijd te winnen, was niet aanwezig bij de Drachtster vrouwen vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen Exstudiantes Zwolle/Cycloon VR1.


Kansen zat, met name in de 1e helft. Eén van die kansen werd dan ook omgezet in een doelpunt. Lisanne Kempe gaf voor en Jessie Prijs schoot al na 2 minuten de 0-1 binnen. Echter daar bleef het bij totdat in de 18e minuut Sanne Pluim de bal in de voeten kreeg via een Drachtster verdediger en zij maakte van dit buitenkansje gebruik door de 1-1 te scoren. Nogmaals kansen te over. Echter de bal moet er wel in. En dat gebeurde niet ondanks mogelijkheden van Lisanne Kempe, Anita Vellema en Jessie Prijs. Ook Exstudiantes kreeg kansen met name door Jorie Schepers maar ook hier werd niet gescoord.

 

Aantrekkelijk

De 2e helft werd een zeer ``aantrekkelijk `` en vermakelijk schouwspel waarbij beide keepsters de hoofdrol gingen vervullen. Keer op keer wist de keepster van Exstudiantes ( Tess van der Flier)in de weg te staan om schoten van Drachtster Boys/HR Piping te keren en Anna Reitsma groeide uit tot vrouw van de match. Vier keer bracht zij op miraculeuze wijze redding in een 1 tegen 1 of zelfs 2 tegen 1 situatie en redde zij voor haar team een punt.

 

Hoe dan ook, beide teams schieten niets op met een punt en zij blijven beide op een niet verkiesbare plek staan. (resp. 11e en 7e) Volgende week speelt Drachtster Boys/HR Piping thuis tegen Reiger Boys/Woest VR1 om 20.30 uur in der SNIJ Noordhal.


Geel Exstudiantes Zwolle/Cycloon VR1: Jennieke de Pater
Geel Drachtster Boys/HR Piping VR1: Anita Vellema


Selectie Exstudiantes Zwolle/Cycloon VR1: Tess van der Flier, Suzanne Herpel, Jennieke de Pater, Jonneke Sterk, Valerie Seinen, Jorie Schepers, Sanne Pluim en Ellen Marissink.


Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1: Anna Reitsma, Anita Vellema, Aafke de Hoek, Aruni Westerhout, Tjitske Sikma, Lisanne Kempe, Jessie Prijs en Sieta de Vries.

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors