Publiek en vrouwen Drachtster Boys/HR Piping winnaar tegen Drs. Vijfje VR1

DRACHTEN - Het toch weer talrijk aanwezige publiek in de SNIJ Noordhal was de afgelopen thuiswedstrijden niet echt verwend maar daar kwam verandering in tijdens de wedstrijd tegen Drs. Vijfje VR1.

Vanaf de start van de wedstrijd werd er door de Drachtster vrouwen volop druk gezet wat leidde tot verwarring in de defensie van de studentes uit Groningen. Uiteindelijk leidde dat dan ook in de 5e minuut tot de 1-0. Een lange uitgooi van keepster Anna Reitsma bereikte Aafke de Hoek die de bal op een gelukkige wijze via haar buik in het Groningse doel werkte.

1111 dft 01

Tijd voor Prijs

In de 13e minuut was het tijd voor Jessie Prijs. Eerst werkte ze de bal nog naast het doel maar nog geen minuut later was het wel raak en verraste ze keepster Karin Luchies met een geplaatst schot in de verre hoek; 2-0. Ook de vrouwen van Drs. Vijfje (o.l.v. coach Teuny Bosma) deden van zich spreken. Ze zetten wat meer druk naar voren en ze kregen kansen echter de verdediging van de Drachtster vrouwen, onder leiding van Anna Reitsma, hield stand. De beste kansen waren uiteindelijk nog voor de thuisploeg die de 3-0 scoorde nadat de verdediging van Drs. Vijfje enigszins warrig reageerde. Aruni Westerhout scoorde de 3-0 wat tevens de ruststand werd.

1111 dft 02
De 2e helft was meer spannend dan mooi. Drachtster Boys/HR Piping deed het iets rustiger m.b.t druk zetten en de Groningse vrouwen wilden wel maar kwamen er niet goed doorheen, behalve een schot op de paal van Yvonne Veenstra, een lob van Arte Brueren en een schot van aanvoerdster Sharon Lutmer dat wel doel trof; 3-1. In de rest van de wedstrijd kwam de overwinning van Drachtster Boys/HR Piping niet meer in gevaar. Einstand 3-1 en DFT kan weer aansluiten bij de middenmoot.
Volgende week speelt Drachtster Boys/HR Piping VR1 in Apeldoorn tegen Futsal Apeldoorn en de week daarna thuis tegen Avanti/ontdekhetwad VR1

1111 dft 03

Geel: Sieta de Vries


Selectie Drachtster Boys/HR Piping: Anna Reitsma, Anita Vellema, Aafke de Hoek, Rianne Mulder, Marleen Reenders, Aruni Westerhout, Tjitske Sikma, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Esra van der Heide en Sieta de Vries.


Selectie Drs.Vijfje: Karin Luchies, Tessa Peters, Tessa Spijker, Vesna Veltrop, Sharon Luttmer, Annebel ten Broeke, Yvonne Veenstra, Arte Brueren, Laura de Groen en Mireille Koster.

 

Foto's: Tibbesma Fotografie

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors